Infuus

Maandag 19-01-2014
Om een infuus aan te sluiten moet er eerst een speciale infuusnaald worden gezet. Deze wordt met een scherpe naald in een ader geprikt, daar voel je zo goed als niets van. Er moet ietsje aan bloed terug lopen. Daarna wordt de naald eruit getrokken en blijft er een slangetje achter in de ader. Aan dit slangetje zit een soort dopje. Dit alles wordt goed vastgezet zodat dit enkele dagen kan blijven zitten. Dat is handig omdat er zo bij het verwisselen van de zakken niet iedere keer opnieuw geprikt hoeft te worden. Als je het dopje eraf draait moet het infuus eerst worden door gespoten om te zien of alles goed door loopt. Daarna wordt het echte infuus aangesloten. Dit is allemaal pijnloos.

IMG_1495                      IMG_1493

Soms lukt het niet zoals bij mij en dan moet er in de andere arm geprikt worden. Als de naald niet goed is probeert men wel eens om hem alsnog goed in de ader te krijgen. Dit poeren is wel wat pijnlijker. Nu is prikken bij mij altijd een probleem omdat ik hele dunne aders heb. De zuster besluit om een babynaald te nemen omdat die veel dunner is dan de gewone infuusnaald.

En als het links ook niet blijkt te lukken dan nemen we gewoon een prematuur infuusnaald die gebruikt wordt bij te vroeg geboren kindertjes. We proberen het in de hand. Voordat we gaan prikken houdt ik eerst mijn handen een tijdje onder de warme kraan. Daarna wordt de beste ader uitgezocht.

        

Helaas is ook dat niet gelukt. Morgen nieuwe kansen, voor vandaag ben ik het zat. De zuster belt met de dokter en hij is akkoord. Ondertussen bekijkt ze of het allemaal goed gaat met mijn nek.

Dinsdag 20-01-2014
Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Naast mijn eigen verpleegkundige zijn er nog 2 bijgekomen die het ook wel willen proberen. De 3e poging met een prematuur naald is gelukt. Wel aan de binnenkant in de rechterpols. Dit is iets meer pijnlijk en zit op een onhandige plaats voor mij maar het belangrijkste is dat het zit.

foto 71                     foto 72

Op naar de volgende kamer waar ik heerlijk kan liggen terwijl het infuus zijn werk kan doen. Er moet 1 liter vocht in vandaag en dat kan wel even duren. Zeker omdat er geen infuuspomp aanwezig is. Deze wordt vandaag nog besteld. Met de pomp is de zak water veel eerder leeg.

foto 73   foto 74   foto 76

Voor Leo staat er in ieder geval een heerlijke schommelstoel klaar zodat hij ook even lekker kan zitten.

foto 78                      foto 77.1

Ik word even losgekoppeld voor mijn graduation. Daarna moet ik weer gauw terug aan het infuus.

IMG_1868