De 5e week na inspuiting, lichtopbouw

Normaal daglicht gedurende 15 minuten, daarna verder opbouwen.

 

Het is zomer en de zon schijnt iedere dag volop. Vermijd zoveel mogelijk direct zonlicht op de huid. Met de opbouw moet ik goed rekening houden met dit felle zonlicht. Door de extreem hete zon dit jaar is de normale lichtopbouw buitenshuis 1 week uitgesteld. Doordat ik de afgelopen dagen toch ben verbrand ben ik opnieuw begonnen met de opbouw van normaal daglicht.

Met de opbouw moet je heel voorzichtig zijn. De eerste dag mag alleen de rug van de onbedekte hand in de zon. Niet langer dan 5 minuten. Wacht 24 uur om te zien of de huid rood wordt, verbrand of dat er blaarvorming optreed. Als dit zo is wacht dan tot de klachten over zijn en doe de 5 minuten test daarna opnieuw. Neem eventueel contact op met je arts.

Draag buiten een hoed met een brede rand om je gezicht te beschermen. Bescherm de ogen door een zonnebril te dragen. Zorg ervoor dat de armen nog steeds bedekt zijn.

Als de 5 minuten test goed is gegaan en er geen symptomen van verbranding zijn mag de tijd om buiten te zijn verlengd worden. Gemiddeld mag de opbouw per dag maximaal met 15 minuten verhoogd worden.