Februari

Maandag, 14 februari
Het is weer tijd voor het borstonderzoek. Ik ben blij met de oproep en ga er graag heen. Het is toch weer een meetpunt en als alles goed is zal ik me vast weer wat zekerder gaan voelen. Als ik binnenkom loop ik mijn buurvrouw tegen het lijf, wat een toeval.

Vooral ’s morgens heb ik nog steeds pijn met slikken en eten maar in de loop van de dag wordt dat snel minder. Iedere ochtend denk ik, oh nee hè niet weer maar als het daarna beter gaat is het weer goed. De tong rechts is nog steeds gevoelloos en hangt soms wat raar in mijn mond maar aan de buitenkant zie je er niets van gelukkig. Deze klachten zal ik wel houden maar ik ben er al met al toch dik tevreden mee. Verder gaat het nog steeds erg goed.

Donderdag, 24 februari
Smaak terug door wiet! Cannabis herstelt de smaakzin die bij veel kankerpatiënten is aangetast, blijkt uit onderzoek. Dat schrijft Trouw.

Vooral vlees zou voor hen onaangenaam ruiken en smaken. De voornaamste werkzame stof THC in cannabis grijpt aan op hersengebieden die betrokken zijn bij de ervaring van prikkels, reuk en mogelijk ook smaak. Dat laatste was een goede gok van de groep van 24 wetenschappers. Vooral hartige smaken zouden bij de ‘wietslikkers’ beter doorkomen, zoals kip, hamburger, vis en schotels met bonen en champignons.

Klik om verder te lezen op: foto’s 

Wie de foto’s liever niet bekijkt kan doorklikken naar: voorafgaand co2 laserresectie 2

4 gedachten over “Februari

  1. Goeie avond,
    Deze site heb ik vanavond pas gevonden.
    Ik zat bij Peter’s tongkanker te kijken en werd hier ook naar toe verwezen.

    Ook wil ik ons verslag ook geven , wat wij hebben mee gemaakt met de tongkanker van mijn partner vorig jaar.
    Zodat meer mensen kunnen lezen wat het inhoudt de behandelingen en bestralingen.

    Want ik kon toen niks vinden hierover en ik vind dit een super goede site.

    Een geluk dat mijn partner naïef en snel de behandelingen en bestralingen kreeg.

    En ja, hij is weer op weg om gezond te worden. Van de week te horen gekregen dat de tumor op de tong echt weg is.

    vriendelijke groet Tineke

  2. Lieve Marga,
    Wat een fijne website om te lezen voor mensen die ongeveer hetzelfde doormaken als jij. Elk mens en elke kanker en elk ziektebeeld is anders maar ik herken er nu al zoveel van wat jij schrijft terwijl ik zelf nog maar sinds 3 weken weet dat ik tongkanker heb. Ik zit in een giga medische molen en heb de meeste onderzoeken al achter de rug die gelukkig steeds nog positief zijn. Zoals het er nu uitziet blijft de kanker beperkt tot tong en mogelijk hals. Dat hoor ik morgen in een gesprek met de chirurg. Zeer waarschijnlijk moet ik wel geopereerd worden(halsdissectie, geen pretje) dus het wordt allemaal heel spannend. Ik ben 43, nooit ziek, nooit gerookt, matige drinker en dus het geval van vette pech.
    Ik vond het heel fijn je site te bezoeken en uit je positiviteit put ik dan maar weer kracht voor mezelf.Mijn leven staat op zijn kop en wat gaat er allemaal nog komen???
    Nooit meer onbezorgd zijn dat vind ik een vreselijk gevolg van deze diagnose.
    Hopelijk ben ik er op tijd bij en is mijn kans op genezing groot.
    Duim voor me en wie weet tot ziens op je gastenboek.
    Voor jou ook heel veel sterkte en dat het maar elke dag beter met je mag gaan!
    Lieve groetjes
    Karin

  3. Wonderen bestaan nog steeds…
    Vrijdagmiddag moest ik plotseling bij de chirurg komen die wilde me positief nieuws vertellen voor het weekend.
    Nou dat kon ik wel gebruiken.
    Bleek dat hij een fout had gemaakt bij de beoordeling van de tumor in mijn tong. Het was geen 4 cm maar slechts 1 cm. Hetgeen mij van kanker stadium 3 terugbracht naar 1 en ik zeer waarschijnlijk geen halsoperatie hoef.
    Mijn lymfeklieren in de hals waren bij de punctie ook schoon en de ernst van de situatie is nu ineens heel veel minder. Utrecht bekijkt mijn dossier nog en op 30 maart ben ik pas echt gerust als het hele medische team mij verzekert dat het gevaar geweken is.
    Ik zit in een achtbaan van angst en hoop en vertrouw erop dat alles goed komt. Ik heb dus een heel fijn zonnig weekend gehad en zal heel blij zijn als ik de zware halsoperatie niet hoef te ondergaan. Een medische misser in mijn voordeel dan maar!
    Alle onderzoeken hadden ze toch sowieso gedaan omdat deze vorm van kanker bij mij heel toch vrij zeldzaam is. Gelukkig dat mijn lijf verder schoon is. Dat is ook heel fijn om te weten. Nu nog even de laatste dagen afwachten en ik zal nog even laten weten hoe het is afgelopen.
    Duim voor me en aan allen die hetzelfde doormaken heel veel sterkte en genezing gewenst!
    Groetjes
    Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.