Een overzicht van gerechtjes die regelmatig op tafel komen, vaak een proces van experimenteren, verfijnen, variëren tot een smakelijke en vlot-eetbare maaltijd.Toppers zijn zachte, witte vissoorten, puree en bechamelsaus, gecombineerd met gare groenten. Alles bereid zonder kruiden (zeker geen peper of specerijen, weinig bouillon of suiker), groentjes heel fijn gesneden en heel gaar gestoomd/gestoofd en altijd saus, véél saus ;-).
VIS
gerookte zalm (fijne reepjes) + venkel of witloof gestoofd + kaassaus + puree of griekse pasta(= risone, pasta in de vorm van een rijstkorrel)
gerookte zalm + kaassaus + gehakte spinazie (+ puree of pasta)
risotto van venkel en gerookte zalm + roomsaus (gemixt)
vispannetje: zalm+ kabeljauw+ wortel, prei en champignons +roomsaus
gebakken vis (pladijsfilet, schartongfilet, lotte) + puree met prei en courgette + room(vis)sausje
sintjacobsvruchten (coquilles) + garnaaltjes + gestoofd witloof + puree + roomsausje
garnaalkroketten + puree van spinazie en courgette
Quiche met gerookte zalm + prei
Tonijn vol-au-vent + courgette (fijngesneden) + puree/pasta
VEGGIE
lasagna (met quorngehakt)
Quorngehakt + lichte kaassaus+ prei, wortel en champignons + puree
Quornstukjes gebakken+ puree met wortels en erwtjes
Quornstukjes + rode/gele paprika + tomatensaus (saus mixen)+ pasta
Melkstampers (karnemelk) + gepocheerd ei + tonijn
Groenteburger + aardappelen + gestoomde broccoli/bloemkool/wortel + kaassaus
Groenteburger + aardappelen + appelmoes + rodekool
KIP
Vol-au-vent (met kippebillen en champignons) + puree
Kip ragout
Duifje (gemixt) + puree van zoete aardappel + champignons/ asperges + sausje met Piedboeuf
DESSERT
Rijsttaart
pudding
speculooskoekjes, Leo, wafeltjes (+koffie/chocolademelk)
broodpudding
Fortimel (bijvoeding)