Het laatste kwartaal van 2010

27 oktober 2010
Voor vandaag heb ik een extra afspraak gemaakt omdat de plekjes steeds blijven komen en gaan en ik me daar wel ongerust over maak. Ik word uitgebreid bekeken door wel 4 artsen/assistenten. De arts die mij altijd behandelt zegt dat hij geen reden ziet om een biopt te nemen, het ziet er allemaal niet verontrustend uit.

Een van de assistenten bekijkt alles nog eens goed en ziet dat ik in mijn linker ondergebit, op de plaats waar de tong tegenaan komt, veel verschillende metalen in mijn mond heb zoals een gouden kroon en amalgaan vullingen. Hij oppert dat de plekjes misschien kunnen ontstaan door een allergische reactie op dit metaal. Er wordt over gesproken om een afdruk van dat gedeelte van het gebit te maken en een kapje te maken dat over mijn kiezen gaat waardoor de tong niet in contact komt met de metalen. Maar dit idee wordt weer afgewezen het is veel te lastig voor mij. Mij wordt aangeraden de zwarte vullingen te laten vervangen door witte zodat het amalgaan in elk geval eruit is en dan te kijken hoe hierop de tong reageert. Ik bel ter plekke de tandarts die hiervoor speciaal ruimte maakt op 17 november a.s.

Afspraak van 8 december blijft staan dan weten we misschien of de aanmaak van de plekjes door deze actie vermindert. Ik ben wel blij dat er geen biopt genomen wordt maar heb wel mijn vraagtekens bij het feit dat men nu pas op dit idee komt.

8 december 2010
Vandaag weer een controle-afspraak. Inmiddels zijn 2 van de 4 amalgaanvullingen vervangen door composiet. De andere 2 volgen 22 december a.s. Ik heb i.v.m. griep een afspraak moeten afzeggen, vandaar dat vandaag nog niet bekeken kan worden wat de resultaten van deze actie zullen zijn. Maar alles ziet er volgens mij heel goed uit. Er zit op dit moment geen plekje. Het lijkt een vreemde samenloop van omstandigheden dat de plekjes altijd weg zijn op het moment dat ik een afspraak in het ziekenhuis heb. Vandaar dat wij steeds foto’s maken van de plekjes. Ook nu heb ik weer een foto bij me. De vriendelijke assistente moet al lachen als ik binnenkom en zegt ” o ja u bent die mevrouw van al die foto’s’, heeft u er weer een?’”

Dr. Dumans is niet aanwezig, ik word te woord gestaan door een jonge vrouwelijke arts die heel goed notitie van mij neemt. Mijn hele mond, tong, wangen worden aandachtig geinspecteerd. De conclusie is dat het er momenteel rustig uit ziet. Volgende afspraak over 3 maanden. Mocht zich tussentijds iets vervelends voordoen dan kan ik tussentijds langskomen.

11 december 2010
Helaas moet ik vandaag al weer vaststellen dat er weer een nieuw plekje is ontstaan. Ik kijk het maar even aan hoe het zich ontwikkelt. De ervaring is nu toch wel dat het komt en ook weer gaat. Vreemd.

Eind december 2010
Nog steeds zijn maar 2 amalgaanvullingen vervangen, op de laatste afspraak (22 december) kwam de tandarts niet opdagen i.v.m. het slechte weer. Dus nu weer afspraken op 7 januari en 7 februari om de laatste 2 vullingen te laten vervangen. Helaas is de tong nog steeds behoorlijk pijnlijk en komen er steeds weer plekjes. Ik wacht toch nog maar even af.