Definitieve uitslag en behandelplan

November 2012
Ik moet natuurlijk een aantal mensen inlichten. In eerste instantie dacht ik het in een  kleine kring te houden. Maar waarom moeilijk doen. Ik stuur alle mensen die ik ken en waarvan ik weet/denk dat zij het op prijs zouden stellen, een uitgebreide mail. Met de vermelding dat de delete-toets rechts zit. Maar ik wist niet wat me overkwam. De mensen reageerden hartverwarmend.

Ik heb het geluk dat mijn vriendin Petra telkens met mij meekan als er gesprekken zijn. Ik zit natuurlijk vol vragen, die ik in de loop van de dag(en) opschrijf. En als Petra denkt, maar als dit, hoe zit het dan met dat…. stelt zij die vraag direct. Zij is bovendien bekend met de vergader cultuur en noteert direct alle antwoorden. Het is me al een paar keer gebeurd dat ik thuis zat en dacht verhip, dat ben ik vergeten te vragen. Als ik dan in de aantekeningen van Petra ging kijken, stond daar het antwoord. Dat is echt super.

Half november krijg ik van Dr. Tan te horen wat het behandelplan zou zijn Het is een plaveiselcelcarcinoom (een vorm van huidkanker)  van 2 cm op de strotklep en een klein stukje op de tongbasis. Met  35 bestralingen in 6 weken moet het klaar zijn. Ma. t/m do. 1 keer en vrijdags 2 keer. Er is nog wat geschoven naar zaterdagen i.v.m. de kerstdagen en nieuwjaarsdag. Dan wordt er niet bestraald. Maar géén chemotherapie. Daar ben ik enorm blij mee.