Als eten even moeilijk is

Donderdag 10 april was ik met Hessel uitgenodigd om namens Stichting Klankbord mee te doen aan een kookworkshop waarbij het nieuwe kookboek “Als eten even moeilijk is” gepresenteerd werd. Deze middag was georganiseerd door het overkoepelend orgaan NFK die vele verenigingen met kanker ondersteunen.

We maakten kennis met een aantal nieuwe mensen en werden hartelijk ontvangen met een kop koffie en tiramisu. Met een welkomstwoord door Yvonne van het NFK en Dirk Vroom die namens onze Stichting het ontstaan van het kookboek toelichtte begonnen we eerst met een culinaire quiz.
We waren met 4 teams en de gekste vragen werden gesteld. Met geluidsfragmenten en proeverijtjes moesten we achterhalen wat het was. Zoals je aan zou nemen dat de croissant uit Frankrijk kwam (Wenen dus) nou dat soort instinkers. Ons team won en kreeg een fles wijn cadeau.

Toen begon het serieuze werk, het koken. Even oversteken en we kwamen in een prachtige keuken terecht. Op de werktafels lagen recepten uit het nieuwe kookboek wat we met 2 personen moesten maken.

Links de tonijntartaar met mierikswortelmayo die ik met kookmaatje Ad heb gemaakt en rechts zalmmousse. Erg gezellig was het en met veel gepraat en plezier, maar ook met concentratie toverden we mooie creaties. Met een glas wijn erbij konden we al deze kleine gerechten proeven. Na afloop kreeg iedereen een kookboek mee naar huis. Voor herhaling vatbaar.

Het boek is in de boekhandel te koop voor € 12,95. Het ISBN nummer is 978.90.8724.040.0