Update: Februari 2012

Het is alweer 4 jaar geleden dat ik de lotgenotensite heb bijgewerkt.
Hoog tijd om een samenvatting te maken.

Het leven is met veel ups en downs doorgegaan. 2 jaar geleden zijn wij verhuisd naar een andere nieuwe wijk in Groesbeek. We wonen op de eerste etage, met grote zolder op de 2e verdieping. Prachtig uitzicht en aan de rand van het Duitse Reichswald.

Het was met de carnaval in 2010 dat het spekglad was en we een frontale botsing op een personen busje hebben gehad. Wonder boven wonder viel de schade mee. Hessel had een hoofdwond en ik gekneusde ribben. Een half jaar later kreeg ik een dikke wang en bleek dat mijn onderkaak links gebroken was. Dat kan alleen zijn gekomen door die klap van de botsing. De kaak was daar al broos. Dit alles als toegift van de bestraling. Inmiddels een nieuwe tandprothese gekregen, maar heb veel last van irritatie in mijn mond. Elk half jaar op controle bij de kaakchirurg. In december 2011 heb ik tegen een burn out gezeten. Ik was zo extreem moe dat ik dacht dat ik in een rolstoel zou belanden. Gelukkig heeft het zich hersteld, maar moet me wel beperken met sporten. Zwemmen en rustig de zaalsport doen.

In juli 2010 is een broer op 66 jarige leeftijd overleden. De vierde al van de 7 kinderen. Ik heb nu nog 2 broers. Eentje woont hier in de buurt en mijn jongste broer woont in de Auvergne.

l200[1]We gaan nu voor de 3e keer naar de Algarve op vacantie.Dit jaar zal het anders zijn omdat ik moeilijk kan lopen. We zien wel hoe het gaat. Lekker 4 weken naar de winterzon.

Ik heb de laatste maanden veel pijn in mijn linkerscheen en knie. Na de vacantie laat ik het onderzoeken.

Ook kan ik slecht zien. Heb een waas voor mijn oog. Ben naar de opticien geweest en behalve dat de sterkte in een jaar tijd 1.25 is gedaald bleek de oogdruk erg verhoogd te zijn. Dus snel naar de oogarts.

Mijn hobby is nog steeds koken. Ter afsluiting een heerlijk recept van kabeljauwfilet met venkelroom, bataat en broccoli.

Ingredienten;
300 gram kabeljauwfilet
2 el roomboter
1 venkelknol
200ml (kook)room
1tl venkelzaadjes
700 gram bataat = zoete aardappel (oranje van binnen)
1 winterwortel
1 tl cardamom
zout/verse peper
1 broccoli

Voorbereiding;
Venkelknol van harde kern ontdoen, lelijke plekjes verwijderen. De venkel in kleine stukjes snijden.
De zoete aardappel schillen en in stukken snijden.
De winterwortel schillen en ook in stukken snijden, iets kleiner dan de aardappel,
Broccoli in roosjes verdelen en de harde steel schillen. De schil in dunne plakjes snijden.

Bereiding;
De venkel met de room en venkelzaadjes in 10 minuten zacht koken.
Met staafmixer pureren.
De zoete aardappel met de wortel, bodem water, wat zout en cardamom 10 minuten koken. Met staafmixer pureren.
Ondertussen de broccoli met beetje zout in ruim water (beet)gaar koken.
De kooktijd hangt af of je het beetgaar wilt eten of heel zacht. Reken 5-10 minuten.
De broccoli afgieten en 1 el goede olijfolie erover sprenkelen en zachtjes door elkaar husselen.
De kabeljauwfilet bestrooien met zeezout en verse peper naar smaak.
In koekenpan roomboter verhitten (niet te heet, anders wordt de boter zwart).
De kabeljauw zachtjes aan allebei de kanten ongeveer 5 minuten bakken. Hangt af van de dikte van de vis.

Tips;
Voor de mensen die zacht moeten eten van de broccoli ook puree maken.
Als je geen venkelzaadjes hebt dan weglaten.
Je kunt natuurlijk ook andere witte visfilet nemen.

Presentatie;
De bataatpuree met behulp van spuitzak in op bord verdelen. Kan ook met ijstang (bolletjes).
De broccoli ernaast en de saus en vis onder op het bord.

Groet van Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.