Het anti kankerdieet receptenboek

Het echte antiankerdieet selecteert kankerspecialist David Khayat de beste antiankergerechten in een heerlijk  receptenboek. Samen met chef-kok Caroline Rostang stelde David Khayat 102 uitgebalanceerde en eenvoudig te bereiden gerechten samen die het risico op kanker tot een minimum beperken. Alle recepten zijn opgebouwd rond ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze kanker kunnen helpen voorkomen, zoals tomaten, ui, knoflook, kurkuma, granaatappel, groene thee, granen… Gebaseerd op de inzichten en adviezen uit Het echte antikankerdieet.

Recensie(s)
De auteur, diensthoofd oncologie in Parijs, is voorzitter van het Franse Institut National du Cancer. Al meer dan dertig jaar doet hij onderzoek naar de relatie tussen voeding en kanker. Met deze uitgave wil hij een ruim publiek bereiken en aantonen dat gezonde voeding ook lekker en eenvoudig kan zijn. Voor dit boek werkte hij samen met chef-kok Caroline Rostang. het bevat een honderdtal uitgebalanceerde recepten in een heldere lay-out, aangevuld met informatie over geschikte voedingsmiddelen en kankerwerende kooktechnieken. De recepten zijn ingedeeld volgens acht belangrijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze kanker kunnen helpen voorkomen: granaatappel, kurkuma, groene thee, tomaat, knoflook en ui, suercetine, zaden, vezels en algen en drankjes met een heilzame werking. Bij alle recepten de voedingswaarde, de hoeveelheid vetten, koolhydraten en eiwitten. Heel wat recepten staan afgebeeld op bladgrote, aantrekkelijke kleurenfoto’s. De bereidingen worden stap voor stap uitgelegd, met veel productinformatie. Met bibliografie en register.

Lees meer