Laserbehandeling 4

Voor vandaag staat de 4e laserbehandeling gepland. Bij controle blijkt dat het slijmvlies in de mond er bijzonder onrustig uit ziet. Het voorstel is om vandaag het grootste deel van het gebied dat al eerder behandeld is, opnieuw te laseren en dan dieper te gaan dan de voorgaande keren. Dit is de laatste keer dat de kaakchirurg-oncoloog de “oude” plekken op deze manier behandeld. Mocht het zo zijn dat de plekken nu weer terug komen dan volgt er een chirurchische ingreep waarbij dit deel van de tong wordt weggehaald.

a31[1]Vandaag is er een plek van ongeveer 4 bij 1 cm gelaserd. Dat wordt dus weer heel veel ijsjes eten. Nu maar duimen dat het wegblijft.

Donderdag 10-05-2007
Tijd voor controle. Voor de 1e keer sinds september is de kaakchirurg-oncoloog positief. Het grootste deel dat 1 maand terug gelaserd is, is nu genezen en ziet er goed uit. Een klein gedeelte is nog niet helemaal hersteld en is nog steeds pijnlijk. Op dit moment kan deze plek nog niet goed beoordeeld worden maar gezien het resultaat van de rest ziet het er goed uit. Ervan uitgaande dat het laatste stukje ook goed geneest lijkt het erop dat de laatste behandeling succesvol was. Zelf ben ik gematigd enthousiast en hoop maar dat het niet meer terug komt. Uiteraard blijf ik wel onder controle. Hoewel ik gematigd moet zijn met alcohol heb ik toch maar een extra borrel gedronken op dit goede nieuws.

a32[1]Donderdag 31-05-2007
Omdat ik het gevoel heb dat de plek achter op de tong niet geneest en dat er voor op de tong weer een nieuwe plek ontstaat ga ik vandaag op extra controle. Mijn gevoel heeft helaas gelijk. De kaakchirurg wil nog even geen actie ondernemen en wil eerst zien hoe de plek zich ontwikkeld. Over 3 weken moet ik terugkomen en dan besluit hij of het laseren of opereren wordt.

De tandarts heeft inmiddels alle vullingen aan de rechterkant vervangen. Ook heeft hij mijn gebit aan de rechterkant wat afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.