Week 7 na belichting

Woensdag 21-11-2007
a142[1]Vanmorgen de was opgeruimd en gestreken. De rest van de dag en avond ben ik bezig geweest om de foto’s van mijn tong uit te zoeken en op mijn site te zetten. Ik had alles door elkaar gegooid en kreeg het niet voor elkaar om er structuur in te brengen. Na veel gezucht is het me uiteindelijk toch gelukt en ga ik met een knallende pijn in mijn hoofd naar bed.

Maak een bewuste keuze bij alles wat je doet.

Donderdag 22-11-2007
a143[1]Ik heb meteen al een paar positieve reacties ontvangen nadat ik de foto’s op mijn site heb gezet. Allemaal bedankt. Iemand vroeg of ik de foto’s wel in de goede volgorde had gezet omdat de tong na 22 dagen veel dikker is dan eerdere datums. Dit klopt. De eerste 8 dagen krijg je volgens schema dexamethason tegen de zwelling. Uiteindelijk heb ik het 11 dagen gehad. Daarna moet het lichaam het zelf weer gaan doen.

Vanmiddag eindelijk weer eens een stuk gelopen. We zijn in de buurt gebleven en hebben het 3 kwartier volgehouden. Net als gisteren zit ik de rest van de dag weer boven achter de pc. Ik ga wat thuiswerk doen maar het moet wel af vandaag , het is al de 22ste. Het is moeilijk om alles kloppend te krijgen.

a144[1]Het is me gelukt maar ik ben teleurgesteld dat het me zoveel moeite heeft gekost. Ik vind dat ik een wijntje verdiend heb en dat dit het moment is om uit te proberen of het nog smaakt. Heb ik ff pech. Er is geen wijn in huis, wel rosé. Nou dat maakt me niet zoveel uit hoor, het smaakt nog steeds lekker. Als ik een slokje neem voel ik het wel branden.

Blijf niet wachten tot het slechte weggaat. Jaag het weg met alles wat je hebt.

Vrijdag 23-11-2007
Ik ben een paar dagen terug gestopt met de pantozol. Dat lukt dus nog niet. Ik heb behoorlijk last van een branderig gevoel. Zo snel mogelijk maar weer mee beginnen. En dan is het tijd voor de afspraak bij de psychiater van het GGZ. De behandeling was even stopgezet in verband met de PDT behandeling. Ik wil stoppen met de nortrilen maar dan wel onder begeleiding. Hij vraagt zich af of dit wel het goeie moment is. De winter staat voor de deur, de feestdagen komen eraan en de dagen zijn vaak donker en kort. Stoppen is beter in het voorjaar.

b23[1]Op dit moment loop ik nog in de ziektewet dus is het een uitstekend moment leg ik uit. Ik heb geen zin om eerst het werk weer op te bouwen met het risico dat ik er straks weer een tijdje uit ben. We spreken af om volgens schema af te bouwen in een periode van 6 weken. Ik hoop dat het gaat lukken. Voor een goed oordeel mag ik na het afbouwen 3 maanden geen medicijnen gebruiken. Het kan best zwaar worden maar ik begin er toch direct mee.

Ontdek het leven en geef je er helemaal aan over.

Zaterdag 24-11-2007
Ik probeer de dagelijkse dingen weer op te pakken. Voorheen was de zaterdag nodig om in huis het een en ander te doen terwijl Leo de boodschappen doet. Ook dat pakken we weer op en ga ik vol goede moed aan de slag. De dag draait al aardig als ik klaar ben maar dat maakt niet uit. Nu nog even een paar mailtjes beantwoorden.

a145[1]Vanavond lekker een avondje bankhangen.

Kies elke dag weer voor die ene deur die naar geluk leidt.

Zondag 25-11-2007
a146[1]Mijn ouders waren 7 oktober 55 jaar getrouwd. Vandaag geven zij in besloten kring een brunch. Wij gaan niet. Ik heb geen zin om daar te zitten prieken met eten. Ook zal ik dan teveel praten en daar last van krijgen. Wel jammer. Op die leeftijd is de kans groot dat ze het jubileum van 60 jaar niet halen. Ik heb behoorlijk last van zelf-medelijden vandaag. Leo laat me maar een beetje met rust.

Hij die bewust is van zijn geluk zoekt niet verder.

Maandag 26-11-2007
Ik ben nog steeds niet de vrolijkste die er rondloopt vandaag. Of het door gisteren komt of door de mindering van de nortrilen weet ik niet. Ik ga niet mee naar het verpleeghuis waar we altijd heengaan op maandag. Vanavond komt de kapper. Ik zal ik me wel weer beter voelen als die lange plukken eraf zijn.

Lach er vaker op los in je eentje en giechel eens vaker in het gezelschap van anderen.

Dinsdag 27-11-2007
a147[1]De laatste dag van week 7. Ik ga even lekker lopen naar Appie om daar wat te halen voor bij de koffie. Vanmiddag visite. Het humeur is weer wat beter. Vandaag weer een nieuwe pleister op. Ik heb nog voor een week. Morgen naar de bedrijfsarts en 4 december weer naar het AVL.

Leer telkens weer. De grootste mislukkingen hebben hun oorsprong in onwetendheid.

Een gedachte over “Week 7 na belichting

  1. Hoi hoi!
    Lekker, dat je waarschijnlijk een stuk werk uit handen kan nemen van je collega mbv thuiswerk.

    Stefan, van harte met je nieuwe vlieg-rijbewijs (haha).

    Ben ook zo dapper geweest om alle foto’s met tekst te bekijken…erg indrukwekkend allemaal (hier zijn niet echt goede woorden voor, maar ik bedoel het natuurlijk goed)!
    Grtz uit het Brabantse land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.