Februari

Zaterdag, 06-02-2010
Hoera, griep?! Eindelijk heb ik ook eens iets normaals. Ik heb een hoofd als een gympie. Mijn keel voelt een beetje stoffig en mijn neus zit al 2 dagen verstopt waardoor ik 2 gebroken nachten achter de rug heb. Krijg ik toch nog slapeloze nachten. Dan weet je ook eens wat dat is zegt Leo grijnzend. Ga jij nou maar boodschappen doen en haal een paar zoute haringen voor me. Dat is een tik die ik van huis uit meegekregen heb. Wie ziek is krijgt uitgeperste sinaasappels en een zoute haring en is daardoor zo weer beter.

Zondag, 07-02-2010
Sinds kort ben ik de gelukkige eigenaar van een koortsthermometer en ja hoor…….ik heb nog koorts ook en vraag me af of ik niet beter in bed kan blijven vandaag. Nou Leo, je wordt bedankt hoor! Als troost geef ik mezelf vandaag 2 pakjes uit de mand.

Dinsdag, 09-02-2010
De telefoon gaat en de assistente van de nucleaire geneeskunde belt mij op. Ze wil even checken of alles omtrent het onderzoek duidelijk is. Ja hoor en wat ik niet weet lees ik wel in de folder. De afspraak is om 14.15 uur, u weet dat u vanaf 8.00 uur niet meer mag eten? Yep. Tussen 12.00 en 14.00 uur moet u 1 liter water, thee of koffie zonder suiker drinken, gaat dat lukken? Ja hoor, ik ben een goede drinker dus dat is geen probleem. Is er verteld dat u valium krijgt toegediend en dat u na het onderzoek niet zelf mag autorijden?

mtpdn8if

Ik weet niet meer of dat wel of niet verteld is maar ik heb geen valium nodig hoor, ik zie niet tegen het onderzoek op. Nee, daar gaat het niet om. Omdat het hoofd- hals gebied ook wordt gescand moet u doodstil blijven liggen en het is dan belangrijk dat de spieren in uw mond ontspannen zijn. Alleen het hoofd- hals gebied moet gescand worden hoor. Nee mevrouw, dan heeft u dat verkeerd begrepen. U bent er toch dus u wordt gescand van uw hoofd tot uw knieën. Oké.

Ik ben nog steeds snipverkouden en krijg geen lucht door mijn neus. Ik hoop maar dat het woensdag over is en zo niet, dat ik door mijn mond mag ademhalen anders heb ik echt een probleem. Stom, ik had het beter even kunnen vragen tijdens het telefoongesprek. Nouja, ik zie het wel.

Een gedachte over “Februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.