Revalidatie

MAANDAG 29 MAART 2010
Vanaf maart 2010 gaat het herstel de positieve kant uit, al is het maar op een traag tempo dat ik vooruitga. Maar ik ben tevreden met alle stapjes vooruit. De specialisten voorspelden dat het een jaar zal duren tot de littekens in het gelaat en hals en op mijn arm zullen geheeld zijn (volledig zullen ze nooit verdwijnen, wel ‘vervagen’).

Ook met de revalidatie van de spraak en het eten moet ik veel geduld hebben. Twee maal per week ga ik naar de kinesist en logopedist, het is vaak lastig maar de inspanningen beginnen te lonen. Geleidelijk aan verbetert mijn spraak en vermogen om te eten maar het blijft een traag genezingsproces.

l175[1]      l176[1]

l177[1]

De maagsonde zal nog enkele maanden blijven zitten totdat ik voldoende voeding via de normale weg kan binnenkrijgen. Mijn gewicht gaat – dankzij de sondevoeding – geleidelijk aan naar boven. Dieter doet super zijn best om aangepaste maaltijden te bereiden, die niet gekruid maar toch smaakvol zijn en zacht om vlot te kunnen doorslikken. Het blijft zoeken naar enige variatie op puree en vis en yoghurt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.