Wachten duurt lang

Woensdag, 21-09-2011
mtdkeki9Het is alweer een aantal weken terug dat ik op consult in het AVL geweest ben. Op 24 augustus ben ik bij de hoofd- halschirurg geweest en ben ik aangemeld voor een onderzoek onder narcose, het nemen van biopten en laserresectie. Tot op heden heb ik nog niets gehoord. Op woensdag worden de patiënten altijd gebeld om de opnamedatum te bespreken. Vandaag wacht ik voor de 4e keer op rij op een telefoontje.

tqlz7pfmDe pijn begint steeds meer toe te nemen en het wachten duurt me te lang. Ik word er zenuwachtig en sikkeneurig van. Het feit dat ik zolang moet wachten geeft voor mij wel aan dat er geen spoed bij is, wat een geruststellend idee moet zijn. Het is nu 16.15 uur en ik verwacht niet dat ik vandaag nog iets hoor. Het opnameburo is alleen ‘s morgens per telefoon te bereiken. Daarom stuur ik een email naar het opnameburo met de vraag of ze kunnen inschatten hoelang het nog duurt voordat ik aan de beurt ben. Hopelijk krijg ik snel antwoord.

zutm8nc0Er is wel iets gebeurd vanmorgen wat de dag toch weer een beetje goed maakt. De bel gaat en de plaatselijke bloemist staat voor de deur met een prachtig boeket. Ik ben te werk en Leo pakt de bloemen aan. Voor Leo en Marga staat er op het kaartje maar de afzender ontbreekt. Zoeken, zoeken maar er is geen kaartje met een afzender erop.

9c28kvhaLeo belt naar de bloemist en krijgt te horen dat de afzender anoniem wil blijven. Er is wel een email adres maar ook dat krijgt hij niet. De bloemist zal de gever een mailtje sturen met de vraag of deze zich bekend wil maken. Geen afzender maakt het zo spannend en ik ben zo nieuwsgierig. Wij willen de gever natuurlijk wel bedanken dus dan maar op deze manier:

“bedank vor die blumen”

Je kunt beter een kaars aansteken dan over de duisternis klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.