Proef opnieuw hoe lekker eten kan zijn en doe inspiratie op!
In de workshop ‘Lekker koken en eten na kanker’ krijg je tips en trucs om gerechten aan te passen aan jouw wensen of klachten.
Lekker eten met familie en vrienden, wie doet dat niet graag? Maar als je kanker hebt gehad, is genieten van eten er soms niet meer bij. Je leert in de kookworkshop hoe je met seizoensproducten verschillende soorten gerechten bereidt.
Klachten bij eten
Kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten kunnen problemen krijgen met slikken, veranderende smaak, een droge mond of overgewicht. De gerechten die je in de workshop maakt, zijn aangepast aan jouw beperkingen.
Hieronder een verslag van deze workshop door Marieke. Zij heeft aan deze workshop meegedaan.
Aan de slag
23 mei hadden we een kookworkshop voor mensen die kanker hebben gehad. Er waren 10 diëtisten in opleiding aanwezig, een docent en kok. Er deden 15 mensen aan mee.We werden hartelijk ontvangen door de docent en kok. Hessel was er ook bij. De workshop werd in Nijmegen gehouden op de Hogeschool. Bij de voorstel ronde konden we aan de diëtisten vertellen waar je als kankerpatiënt na de behandelingen zoal tegen aan loopt met eten. Dat waren er teveel om op te noemen. Ik kende niemand van de lotgenoten, een mix van alle leeftijden.
Eerst gaf de kok een demo hoe je een roux moest maken. Daarna gingen we in 4 groepen aan de slag met de recepten die de diëtisten bedacht hadden.Iedere groep kreeg 2 diëtisten erbij die de leiding hadden. Er werden ook vragen gesteld over onze leef omstandigheden. Lekker ontspannen hebben we bloemkoolsoep, erwtenstamppot met makreel gemaakt.
De andere groep maakte tovermousse met zalm en een aardappelsalade met kip en radijsjes.Vooraf kregen we mini pasteitjes met ragout. Als toetje een frambozen trifle.
We konden aan tafel alle gerechten proeven en eten. Aan elke tafel zat een diëtist om nog informatie te krijgen. Tevreden ging iedereen naar huis.
Klik om verder te lezen: opnieuw keelkanker