Herstel de vierde week vanaf dag 22 na de operatie

Donderdag 19-12-2013
Inmiddels drink ik alweer een tijdje thee en ben ik weer een beetje gewend aan iets warms in mijn mond. Nu is de koffie aan de beurt. Dat is altijd weer even doorzetten. Als je zo’n lange tijd geen koffie genomen hebt dan zijn de eerste paar bakkies echt niet lekker.  Het is gelukt en het eerste kopje koffie zit er weer in. Nu het eten nog.

naamloosDe papjes en poffertjes ben ik zo ondertussen wel zat. Als Leo boodschappen gaat doen ga ik mee om te kijken wat ik wil eten. Het is zalm geworden met doperwtjes en worteltjes. De zalm en worteltjes lukte goed. Het doorslikken van de erwtjes wat minder. Halverwege krijg ik toch wel wat last met slikken maar ik ga ervoor, het smaakt zo lekker. Ik vind altijd dat gebakken zalm een overheersende smaak heeft maar daar heb ik nu geen last van. Ik ruik en proef geen zalm maar alleen warm zacht vlees wat lekker hartig is. Heerlijk!!!

Eerst komt het eten dan de moraal.
Bertolt Brecht

Vrijdag 20-12-2013
1993960246
Vandaag zijn we al vroeg op pad. Ik moet op controle bij de bedrijfsarts. Op dit moment vindt ze me, net als ikzelf, nog niet geschikt om te gaan werken. Eerst maar weer eens normaal eten, aansterken en verwerken. Daarna kan ik in principe medio januari beginnen met werken voor 50%. Over 1-2 maanden is volledig herstel verwacht.

Principes werken het best als ze niet op de proef gesteld worden.
Auteur onbekend

Zaterdag 21-12-2013
Net als anders is de bedrijfsarts weer snel met het evaluatierapport van mijn bezoekje van gisteren. Het zit nu al bij de post. Ook het plan van aanpak zit er al bij.

k10169037k10169037Het is weer tijd voor een kleine inspectieronde. De plek achter op de tong is nog steeds dik en dit keer kan ik mijn mond lang genoeg open houden om het eens goed te bekijken. Wat Leo al rook vandaag kan ik nu ook zien. Er zit inderdaad nog een klein stukje dik wit vel wat nog weg moet. De rest van de plek is al voorzien van een flinterdun nieuw velletje. Ik neem aan dat het er op de tongbasis hetzelfde uit ziet en dat dit één van de laatste stuiptrekkingen is.

Als je geen plan maakt voor je eigen leven, wordt je ingezet voor andermans plannen.
R Claassen

Zondag 22-12-2013
Wat is het weer gezellig in huis en wat straalt onze kamer toch een warmte uit. Als we op de bank zitten met de kaarsjes aan prijzen we onszelf  helemaal gelukkig. We zijn zo tevreden met alles wat we hebben en wat hebben we het toch gezellig met elkaar. Met de kerst blijven we lekker met z’n tweeën thuis en we hebben er zin in.  Kijk maar eens om je heen. Er zijn zoveel mensen die geen partner meer hebben of nooit de ware zijn tegengekomen. Wat een rijkdom dat wij elkaar nog wel hebben. Daar mogen we best even bij stilstaan toch?

echtgenoot BrendalIn de krant van vandaag is een aangrijpend filmpje te zien waarin een overleden echtgenoot haar man 2 jaar na haar overlijden een hart onder de riem steekt. Ik heb het in de rubriek actualiteiten geplaatst.

Het geluk is nooit droevig of vrolijk, het is geluk.
Armand Salacrou

Maandag 23-12-2013
Het patatje op de markt gaat vandaag  jammer genoeg weer niet lukken, ik durf het nog niet aan en wil niets forceren. Volgende week nieuwe kansen! Wel heb ik vandaag een broodje met korst opgegeten. Gek genoeg is de pijn in mijn keel helemaal weg. Raar dat dat nu zomaar ineens is. Misschien komt het omdat al het witte voor zover ik het kan zien verdwenen is en de tong weer bedekt is met een mooi roze nieuw velletje.

imagesIk wil geen risico lopen dat dit stuk gaat door nu patat of andere dingen te eten waar een scherp randje aan kan zitten. Nog even geduld maar wat zal het patatje lekker smaken volgende week.

Elk actieplan houdt kosten en risico’s in, maar die zijn op termijn veel kleiner dan wanneer men comfortabel niets doet.
John Fitzgerald Kennedy

Dinsdag 24-12-2013
Boodschappen-1_0
De dag voor kerst. Terwijl iedereen loopt te stressen voor de kerstboodschappen zitten wij relaxed thuis. Leo moet vanmiddag alleen de bestelde vis op halen bij de visboer. Het mooiste kerstcadeau wat we kunnen verzinnen hebben wij gekregen. Met dank aan dokter Tan van het AVL ziekenhuis! De pijn in mijn mond is zo goed als weg, zelfs bij het slikken. Ik weet gewoon niet wat me overkomt. Inspectie van mijn tong laat zien dat het behandelde deel ook al wat minder dik is.

Ik voel het nog steeds in mijn keel zitten maar nu ik zie dat het minder wordt heb ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt. Er zal wel een litteken overblijven maar eentje meer maakt mij niets uit. Zo zie je maar weer, het lijkt alsof het nooit meer goed komt en dan ineens keert het tij. Zo krijg ik weer vertrouwen in de toekomst.

Ik durf het weer aan en vanavond ga ik voor het eerst een complete maaltijd nemen. Aardappels, vlees en spinazie met een eitje. Leo heeft een soort tartaar gehaald. Gelukkig was hij zo slim om er een zachte champignonsaus overheen te doen. De aardappels zijn nog steeds te stroef en ik ben blij met de saus. Het vlees smaakt heerlijk maar halverwege houd ik het voor gezien. Jammer maar eerlijk gezegd valt het gewone eten me vies tegen.

Het leven deelt tikken uit. Met wat training kan je ze ontwijken.
Auteur onbekend

Woensdag 25-12-2013
2013-12-25 18.29.44
Het is 1e kerstdag. We hebben geen verplichtingen dit jaar. Aan het begin van de middag gaan we alleen even bij mijn ouders op bezoek. Morgen komt mijn broer en zo hebben ze mooi 2 dagen visite. Ik had ze al gezegd geen boodschappen in huis te halen en dat we wel in het restaurant kunnen gaan zitten. Nee hoor, dat vind ik geen kerstvisite zegt mijn moeder van 90. We blijven gezellig op onze kamer.

visHet gourmetten slaan we over. Ik heb een zalmsalade gemaakt. Dat is dus ons kerstdiner. Salade met brood :-). We mogen niet al te veel eten want voor vanavond heb ik een lekkere schotel met allemaal zachte vis. We zijn allebei gek op vis en het is ook voor mij heel goed te eten. Dat wordt smullen. Film kijken met een lekker hapje erbij. Wat wil een mens nu eigenlijk nog meer?

Vis moet drie maal zwemmen: eerst in water, dan in boter en tenslotte in goede wijn.
J. Swift

De eerstvolgende update stuur ik na de controle van 6 januari.

3 gedachten over “Herstel de vierde week vanaf dag 22 na de operatie

 1. En dan nog een heel groot kado “Opa en Oma worden”
  Wat een mooie baby, lijkt op Stefan
  Een heelmooi lichtpuntje na alle ellende!!!
  Liefs Johan en Bonnie

 2. Hallo Marga en Leo,
  Wat fijn dat je herstel goed gaat.
  Gefeliciteerd met jullie prachtige kleinzoon, het is een plaatje!
  Ik wens jullie een heel gezond 2014
  Groetjes Ron en Thea Hannema

 3. proficiat wat een mooie kleinzoon een beter kerst cadeau kun je je niet wensen.hier kan je je aan optrekken fijn dat het de goede kant op gaat groetjes jeanny xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.