Herstel de vijfde week vanaf dag 29 na de operatie

Donderdag 26-12-2013
We slapen nog als de telefoon gaat. Gelukkig word ik wakker van de telefoon. Het is Stefan. Hebben jullie al plannen voor vandaag? Heel even schiet het door mijn hoofd, ze zullen toch niet in Nederland zijn, nee dat kan niet! Nee hoor, wij hebben geen plannen, we blijven lekker gezellig met z’n tweetjes thuis. Hebben jullie geen zin om een stukje te rijden vandaag? Het is 2e kerstdag dus het zal niet al te druk zijn op de weg. Langzaam dringt het tot mij door, het zal toch niet? Nee toch zeker, is de bevalling begonnen? Ja, Dennis zal vandaag geboren worden.

Heimwee_HollandSnel maak ik Leo wakker. Hij heeft medicijnen gebruikt dus moeten we zeker nog 2 à 3uur wachten voordat we weg kunnen. We hebben nog niets klaar staan dus ik ga onze spullen pakken en draai nog even snel 2 wasjes. Ook moeten er nog boodschappen gedaan want Stefan had ons een lijstje gestuurd met alle boodschappen die hij uit Nederland wilde hebben. Het zogenaamde heimweepakket noemen wij het.

Uiteindelijk is de auto dan toch volgeladen en vertrekken we richting Tsjechië. Onderweg krijgen we een telefoontje van Stefan. Hij vertelt apetrots dat hun zoon Dennis is geboren, weliswaar te vroeg maar hij is helemaal gezond en alles zit erop en eraan. Ook met zijn vrouw Katka gaat het naar omstandigheden goed. Wat een opluchting zeg. Via Whatsapp ontvangen we meteen al een foto van de nieuwe wereldburger. Hij is prachtig!

Het leven, je zou het je moeten kunnen herinneren als een buitenlandse reis.
Cees Nooteboom

Vrijdag 27-12-2013
Uiteindelijk komen we ‘s nachts om 2.00 uur in Kolin aan. Een geboorte in de familie wordt hier in Tsjechie uitbundig gevierd. Stefan was  tot laat bij zijn schoonouders waar ook ooms en tantes aan kwamen waaien om het heugelijke feit te vieren. Wij zijn allebei bekaf maar de rit is gelukkig goed gegaan.

Rijd nooit sneller dan je bewaarengel kan vliegen.
Peter Darbo

Zaterdag 28-12-2013
Veel te laat worden we wakker en na een goede nachtrust gaan we moeder en kind bewonderen in het ziekenhuis om de hoek. Met allebei gaat het goed. En wat is het een prachtig kindje. Heel bijzonder om het kind van je kind in je armen te hebben.

knetlik_zeliVanavond moeten we te gast bij een oom en tante van Katka. We zullen daar een echt Tsjechisch gerecht gaan eten. Knedlik met zuurkool en varkensvlees.  Het eten van vlees is nog een probleem maar er is rekening met mij gehouden en ik krijg alleen de zachte dingen op mijn bord. We krijgen ook nog een schaal met typische Tsjechische zelfgebakken kerstkoekjes mee.  Het was een heel bijzondere belevenis.

Overvloed kent geen tevredenheid, maar tevredenheid is overvloed.
Turkije

Zondag 29-12-2013
Zowel bij Stefan als bij ons is de 2e kerstdag aan ons voorbij gegaan. De koelkast ligt vol met eten van ons samen en dat moet toch op. Leo en Stefan gaan samen Thaise curry maken. De ouders, broer en schoonzus van Stefan en Katka komen te gast.  Ik krijg een zacht varkenshaasje met champignons en rijst. Ondanks de taalprobleempjes was het erg gezellig maar we zijn allemaal bekaf. Met een beetje geluk mag Katka morgen naar huis.

Moeder worden is een wonder, moeder zijn een heel gedonder.
Auteur onbekend

Maandag 30-12-2013
Vandaag mogen Katka en Dennis naar huis. Het plan was dat wij direct naar huis zouden gaan als moeder en kind thuis zouden komen maar dat wil Katka niet. We zijn van harte welkom om te blijven tot na oud en nieuw. Er is niet veel voor nodig om ons over te halen dus blijven we nog een paar dagen.

traditionele-tsjechische-keuken-17753848Ik heb me de laatste dagen zo af en toe lelijk verkeken op het kunnen eten van allerlei lekkers. Zo staan er overal waar je komt veel verschillende soorten (meestal) zelfgebakken koekjes op tafel. Het is de bedoeling dat je daar flink van eet. Nou, blijf daar maar eens af.

Vergissen is menselijk. Er iemand anders de schuld van geven is nog menselijker.
B.G.

Dinsdag 31-12-2013
oliebollen1Zo, het is tijd om de Hollandse oliebol hier in Tsjechië te introduceren. Ze hebben een groot balkon dus de oude jas gaat aan en bakken maar. Ik hoop maar dat ik ze ook lekker kan eten. Oudejaarsavond blijven we nog hier maar morgen rijden we weer naar huis.

Die oliebollen worden nu al gevreesd, maar niet overgeslagen.
Auteur onbekend

De eerstvolgende update verstuur ik zo snel mogelijk na 6 januari. Dan heb ik namelijk de eerste controle in het AVL ziekenhuis.

 

2 gedachten over “Herstel de vijfde week vanaf dag 29 na de operatie

 1. Hallo Leo en Marga,
  Van harte gefeliciteerd met jullie kleinzoon, wat een POEPIE !
  Wat goed en leuk voor Stefan dat jullie gelijk heen konden gaan.
  Genieten jullie er nog maar van en we hopen dat het ook goed mag
  blijven gaan met de kersverse moeder.
  We wensen jullie een prettige jaarwisseling en succes met de
  oliebollen. Tot hoors, hartelijke groetjes Albert en Tineke

 2. Wat een fijn nieuws en wat een mooi mannetje!
  Gefeliciteerd, geniet ervan en uiteraard: laat 2014 een mooi jaar worden! Riet en Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.