Nieuws van Marga dag 8 tm 13

Woensdag 10-09-2014
Dag 8
Als ik nog in bed lig voel ik het al, gisteren was mijn onderlip dik maar vandaag  wordt ook mijn bovenlip en een deel van mijn gezicht weer dik. Niemand kan me vertellen hoe dit komt. Allergie testen hebben niets uitgewezen en ook de dermatoloog uit het VU ziekenhuis kan er geen brood van bakken. Begin met de allergie pillen zodra je het voelt opkomen is het advies.

Ik word er niet vrolijk van als ik in de spiegel kijk en het voelt heel vervelend. Nou ja, eerst de pillenronde maar. De zetpil is geen probleem maar dan. Het lukt met moeite om de 1e 4 pillen met water in te nemen. Het slikken doet zo zeer en het voelt alsof ze in mijn keel blijven steken. Nog 4 te gaan. In de koelkast staat nog een half schaaltje yoghurt van gisteren. Even doorzetten maar.

Leo is boodschappen doen en ik ga even slapen. Dat “even” is de rest van de dag geworden. Ik heb echt een off day vandaag.

De laatste pillenronde voor vandaag. Ik kan het niet opbrengen om ze met vla in te nemen. Ik leg de pil op mijn tong en slik deze door met een zo groot mogelijke slok water. Ik doe het zo snel mogelijk achter elkaar. Het doet toch zeer en daarbij steekt mijn oor pijnlijk mee.

Gelukkig is er altijd een licht, een opening of een sluipweg.
Meindert Boersm

Donderdag 11-09-2014
Dag 9
De tongbasis kan ik niet zien. De rest van de tong wel en die is weer genezen van alle blauwe plekken en wondjes. Het voorste deel tintelt en prikt nog.

aIk voel het al bij het eerste slokje water. Het slikken toont nog geen verbetering. Leo slaapt nog dus kan ik mooi ff aan mijn website. Het is leuk om te doen maar geeft ook wel een bepaalde druk. Iedereen zegt doe maar rustig aan dus dat is het niet. Het is het iets wat ik mijzelf opleg. Ik wil iedereen zo snel als mogelijk is, op de hoogte houden. Mensen zijn oprecht geinteresseerd en op deze manier wil ik daar mijn waardering voor tonen. En zoals ik al eerder heb gezegd, het helpt mijzelf in het verwerken en ik het scheelt Leo heul veul telefoontjes.

Openheid is de bron van ons wezen en in openheid zijn we verbonden met al het leven.
Tenzin Wangyal Rinpoche

Vrijdag 12-09-2014
Dag 10
Het lijkt wel wat beter te gaan vandaag. De combi Paracetamol – Naproxen begint nu pas goed te werken denk ik. Het lukt me om het schaaltje yoghurt in een keer op te eten. Mijn keel en oor doen nog steeds pijn bij het doorslikken maar er is nu wel doorheen te bijten.

foto anjersAls ik na mijn gezondheidsslaapje beneden kom staat er een prachtige bos bloemen op het aanrecht. Kijk, die heb ik gehaald in opdracht van je vader en moeder. Lief hè?! Normaal zou Leo mijn ouders even opgehaald hebben voor een uurtje ofzo maar de gezondheidstoestand van mijn moeder laat dit niet toe. Ik wil zo snel mogelijk die kant op maar dat zit er op dit moment nog niet in.

Ik bel ze regelmatig voor een kort gesprekje en dat vinden ze wel fijn. Vooral mijn vader is erg met mij bezig maar ik kan niet meer doen dan hem gerust stellen en zeggen dat het wel goed komt. Hij vraagt vaak hoe het ermee gaat en dan zeg ik dat eerlijk. Ik wil de waarheid niet verzwijgen want dat hebben ze niet verdiend.

foto anjers 2Leo zit heerlijk aan de nasi maar hij heeft mij ook niet vergeten. Er staan 2 gekookte eitjes op tafel. Probeer het maar, ik weet zeker dat het je lukt. Ik ga dapper de strijd aan en met kleine stukjes gaat het ei naar binnen. Het is heerlijk en het begin is er weer. Mijn darmen hebben er ook meteen weer zin in en doen hun uiterste best om het ei zo snel mogelijk weg te werken.

We zijn zo in de war dat we soms niet eens weten dat we in de war zijn.
Ch’ogyam Trungpa

Zaterdag 13-09-2014
Dag 11
Dit is de eerste nacht dat ik als vanouds weer heerlijk geslapen heb. Ook ben ik rustig en zonder nare gedachten wakker geworden terwijl ik de voorgaande ochtenden steevast wakker werd met een heel onrustig gevoel in mijn lijf. Ik ben ook weer wat positiever gestemd :-).

imagesR1NLRWQXHet is mooi weer vandaag, Leo heeft een Libelle voor mij gekocht dus ik ga even lekker in de tuin zitten lezen. Ik zit net buiten en daar hebben we de bekende wolk voor de zon. Ik krijg het al snel koud en ga naar binnen. Dan ga ik maar ff liggen. Jawel hoor en weer heb ik de hele middag verslapen.

Spoelen met de Perio-aid doe ik nog steeds trouw. Mijn mond voelt frisser aan, de nare geur is zo goed als weg en het helpt ook nog eens voorkomen dat ik ontstekingen in mijn mond krijg. Leo had nog gevraagd bij de apotheek of er ook een ander goed middel bestaat omdat ik hier wat gelige tanden van krijg. Nee dus, zeker als je een wond in je mond hebt is dit het beste. Het voorste deel van mijn tong tintelt en prikt nog steeds. Het voelt een beetje gevoelloos/verdoofd aan. Dit heb ik nog bij geen van de eerdere behandelingen gehad. Dinsdag moet ik op controle en dan zal ik eens vragen hoe dit komt en of dit nog over gaat.

Wanhoop is de verleden tijd, hoop de toekomstige tijd.
Boekje duizend wegen naar hoop

Zondag 14-09-2014
Dag 12
Ik heb het gevoel dat het heel langzaamaan beter gaat. De drinkvoeding heeft hier behoorlijk aan meegeholpen daar ben ik van overtuigd. Nu moet ik gaan oppassen dat ik niet weer in de bekende valkuil stap. Die valkuil is het te vroeg afbouwen van de pijnmedicatie. Nou, dat zal me deze keer niet gebeuren hoor! Volgens mij kan ik gaan afbouwen na 2 a 3 weken na de behandeling en zover is het nog niet.

9Het is prachtig weer en na de nodige uurtjes rust wil ik er wel even uit. We gaan lopend even een uurtje naar vrienden van ons die vlakbij wonen. Daar hebben we heerlijk buiten gezeten. Dat doet een mens goed. Eenmaal thuis ben ik best wel moe en ga een paar uurtjes plat. Ook van de avond heb ik weinig meer meegemaakt, ik was zo moe. Maar het was het waard!

Op Facebook zie ik een interessant bericht voorbij komen over een documentaire die uitgezonden gaat worden over een zwaar en beladen onderwerp. Ik stond even te twijfelen of ik dit ook in mijn verslag zou plaatsen want ik wil geen mensen choqueren. Omdat ik verwacht dat deze uitzending niet choqueert maar juist heel informatief en interessant zal zijn heb ik het toch geplaatst.

10659273_695734347168606_2665764047497740673_nVanaf 14 september zenden de Evangelische Omroep (EO) en IKON een achtdelige documentaireserie uit over ‘De kunst van het sterven’. Want of we nu willen of niet, dood gaan we allemaal. Maar wat weten we eigenlijk van sterven, afscheid nemen, rouwen en het leven na de dood? Lastige vragen en geen gemakkelijke antwoorden.

De uitzending is op NPO 2 vanaf 23.45 uur. In de derde aflevering op zondag 28 september komt prof. dr. Bing Tan, hoofd-halschirurg in het Antoni van Leeuwenhoek, aan het woord.

Dr. Tan is al 7 jaar mijn behandelend specialist in het AVL. Het is iemand met een schat aan kennis en ervaring waar je ook nog eens van mens tot mens gewoon mee kan praten.

Wij mogen nooit als vanzelfsprekend aanemen dat we er volgend jaar, volgende maand of zelfs morgen nog zijn.
David Michie

Maandag 15 september
Dag 13
De weersverwachting is voor de hele week zonnig en warm. Ik heb goede voornemens en ik wil proberen iedere dag even naar buiten te gaan. Vanmiddag hebben we een stukje gelopen en dat voelde best goed.

images0F5YPJQXStraks wordt de nieuwe koelkast in de keuken bezorgd. Ik ben zo benieuwd. Leo heeft hem vorige week gekocht want de oude kon echt niet langer meer. Leo wacht tot de koelkast er is en ik ga even plat. Tegen de tijd dat ik weer beneden kom staat de koelkast te pronken in de keuken. Hij is erg mooi en is handig ingedeeld. Goed gedaan jochie.

naamloosTerwijl ik het voorgaande dagen nog bij een eitje of een knakworstje hield durf ik vandaag de poffertjes aan. Poffertjes zijn glad, niet droog en worden na het kauwen ook geen klont in je mond. Een ontbijtbordje vol gaat er makkelijk in. De struktuur van een poffertje maakt dat het zo makkelijk slikt en dat het zo zacht is. Neem je bijvoorbeeld een wit zacht kadetje dan zou dit niet lukken. Dat wordt namelijk een deegbal in je mond die je niet makkelijk kunt doorslikken.

Morgen heb ik mijn eerste controle weer in het AVL. Ik vind het wel heel spannend. De genezing gaat volgens het boekje denk ik maarja hoe zit het nu met de rest? Ik kijk nog één keer met het lampje in de spiegel. De witte plak wordt al wat minder en ik zie wat rare rauwe bultjes zitten. Vreemd maar dat komt vast wel weer goed. Ik kan niet te lang kijken want dat doet zeer en geeft braakneigingen. Nog 1 nachtje slapen.

De slaap heeft zijn eigen wereld en een groot gebied van wilde werkelijkheid.
Byron

13 gedachten over “Nieuws van Marga dag 8 tm 13

 1. Hoi Marga,
  Wat zet u het allemaal goed neer zeg. Fijn om te lezen dat het beetje bij beetje beter gaat. En dat er veel hulp is van uw lieve man Leo! Vandaag controle.. Spannend! Ik ben benieuwd!! Succes en hou u taai!
  Liefs van Es

 2. Wat fijn dat je je weer iets beter voelt en wat kan eten! Nou ik ben benieuwd wat de 1e AVL controle verteld!
  Nog veel beterschap Marga en zet hem op!

 3. Hallo Marga,
  Nu meteen maar mijn tweede reactie erachteraan. Het is goed om te lezen dat het al weer wat beter met je gaat. Ik ben benieuwd naar de volgende verslagen. Vanaf nu moet het eigenlijk alleen maar beter met je gaan. Ik wens het je in ieder geval toe. Ik zal eens zoeken naar een toepasselijk plaatje om maandag tijdens Muziek van mich – vuuer dich (Muziek van mij – voor jou) voor je te draaien. Misschien heb je wel een wens voor een plaatje uit de jaren zestig? Niet waarschijnlijk overigens dat je het horen kunt en als het al kunt, versta je me toch niet. Althans, ik denk dat je ons dialect niet begrijpen zult. Voor veel mensen buiten onze provincie lijkt het toch allemaal maar koeterwaals, maar in wezen is het zo erg niet hoor 😉 Word maar gauw weer de oude.
  Veel groeten,
  van mich vuuer dich.

 4. Met mijn mond gaat het de goede kant op en gaat de genezing volgens plan. Vandaag op controle geweest en dat viel toch een beetje tegen.

  Leuk dat je een plaatje voor me wilt draaien maar dat dialect van jullie zal ik idd niet verstaan. Leo vraagt of jullie ook via internet te beluisteren zijn. We hebben een internetradio dan kunnen we het wellicht proberen.

 5. Kijk maar eens op de site: http://www.loesfm.nl of dat lukt en anders via onlineluisteren.nl. Daar moet je intikken Loes FM (met spatie deze keer) en dan maar afwachten… Maandag 16.00 uur en de herhaling is op donderdag om 13.00 uur. Morgen dus ook al 😉 Groeten.

 6. Ha, leuk! Morgen is de herhaling van afgelopen maandag te horen. Ik kan zelf niet luisteren. Laat maar eens horen wat jullie ervan vinden… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.