Het kan koud zijn in Knoxville

De meeste huizen zijn hier gebouwd van hout. Waarom? Steen is hartstikke duur en hout is hier voldoende aanwezig en dus veel goedkoper. Dit soort wijken waarin wij nu wonen is volgens mij allemaal low cost. Goedkoop dubbel glas en kleine ramen. Ik heb nergens een huis gezien waar je gewoon naar binnen kunt kijken. Iedereen houdt de zonwering dicht, ook overdag. Wel vind je op bijna iedere veranda een zitje met…. jawel hoor, een schommelstoel.

foto 53                      foto 54

In de zomer zijn temperaturen van 35 graden geen uitzondering. Sneeuwen of hard waaien doet het hier nagenoeg nooit. Al is het maar windkracht 3 dan klagen de mensen al over de harde wind. Als ik vertel dat het bij ons aan de kust altijd waait vinden ze dat maar raar. Extreme koude zoals je dat op dit moment op de televisie ziet komt hier in Tennissee ook niet voor. De elektriciteit meters hangen aan de zijkant van het gebouw en zijn zelfs van een afstandje goed af te lezen.

foto 32                     foto-33-300x243

Wel is het kouder dan normaal. We hebben 1 nacht van -18 gehad en toen was het in huis niet warm te stoken. Alle kachels stonden 24 uur achter elkaar te loeien maar kregen de huizen niet verwarmd. Wat wil je ook, slecht dubbel glas en bij de balkondeur kijk je zo naar buiten. Gelukkig huren we all inclusief want er wordt aangeraden om de kachels aan te laten staan in verband met bevriezingsgevaar.

foto 35                      foto 34

De huizen worden verwarmd door middel van hete lucht. Onder aan ons appartementencomplex staan dan ook 8 verwarmingsunits buiten. Deze maken veel lawaai dus als je een huis in zo’n complex huurt let er dan op dat je wel op de 2e of 3e verdieping komt. In de winter blaast het ding warme lucht en in de zomer kan het ding koele lucht blazen. Ik denk zelfs dat er ook een boiler of zoiets in moet zitten. Als ik te lang onder de douche sta wordt het water steeds kouder. Daarom ga ik altijd het liefst als eerste douchen 🙂 .

foto 3                   

Verder is er bij de meeste complexen ook een buitenzwembad aanwezig. Hier ook maar het is mij te koud om te zwemmen. Ook is er een kleine sportruimte. Er zijn speeltuintjes voor de kinderen en een plaats om je auto schoon te maken. Uiteraard is alles all inclusief. Voor meer foto’s of info klik hier.

 pcpt-banner- kopie 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.