Persoonlijke ervaring over het gebruik van drinkvoeding

In een reactie op het stukje “Persoonlijke ervaring met drinkvoeding” worden er een aantal vragen gesteld naar mijn ervaringen met het gebruik van drinkvoeding.

1. Hoe ervaart u het om drinkvoeding te gebruiken?
Mijn ervaring is heel positief. Ik heb niet na alle behandelingen die ik heb ondergaan drinkvoeding gebruikt. Daarom weet ik het verschil van het wel of niet gebruiken van drinkvoeding. Ik heb ervaren dat het de druk van “het moeten eten” wat wegneemt. Ook heb ik ervaren dat de drinkvoeding het herstel positief beïnvloedt. Ik was minder moe en het herstel ging sneller naar mijn gevoel.

2. Wat vindt u van de smaken?
De smaak van de verschillende soorten drinkvoeding heb ik in bovenstaande artikelen beschreven. Ik kan daar nog aan toevoegen dat ik alle drinkvoeding op basis van sap erg zoet vind. De drinkvoeding van Enlive plus vind ik het lekkerst maar dat is natuurlijk erg persoonlijk.

3. Wat vindt u van de hoeveelheid?
De hoeveelheid per flesje vind ik goed maar het had zeker niet meer moeten zijn. Als je ziek bent en eten en drinken is een probleem dan is het opdrinken van 1 flesje al best een hele opgave. Het aantal flesjes per dag verschilt per patiënt. De diëtiste die de aanvraag van de drinkvoeding met de verzekering in orde maakt, adviseert hierin.

4. Wat vindt u van het gebruiksgemak?
Het gebruiksgemak is prima. Alle flesjes gaan makkelijk open en dicht met een schroefdop. Ik schenk het uit in een glas omdat ik drinken door een rietje niet prettig vind.

5. Welke overwegingen heeft u gemaakt om drinkvoeding te gebruiken?
Ik heb gemerkt dat mijn lichaam het aangeeft als ik tekort voedingsstoffen binnen krijg. De flesjes drinkvoeding vullen deze tekorten toch aan waardoor ik mij beter ga voelen.

6. Heeft u klachten gekregen door het gebruik?
Ik heb geen klachten gekregen door het gebruik van de drinkvoeding. Nadat de sondvoeding gestopt is heb ik Nutricia Nutridrink juice style gebruikt. Het drankje slaat op mijn keel en zowel tijdens als na het drinken krijg ik last van kriebelhoest. Dit was heel vervelend voor mijzelf maar ook voor de huisgenoten. Bij de andere merken die ik eerder gebruikte heb ik deze klacht niet gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.