Waar is dat feestje?


– 2020 –

Update februai 2020

Het is weer tijd voor de jaarlijkse update. De laatste bestraling was in januari 2015 en het gaat nog steeds goed.

In mei 2019 ben ik geopereerd aan mijn knie. Ik heb een pen in mijn onderbeen gekregen en een volledige knieprothese. Een pittige operatie. Uiteindelijk is het een ruggenprik geworden want de narcotiseur durfde de narcose niet aan i.v.m. de operaties uit het verleden en bestraling van keel. Dat was wel even schrikken maar ik kreeg er op mijn verzoek een slaapmiddel bij en heb dus van de operatie zelf niets gemerkt. Ik kan mijn knie weer volledig strekken en buigen. Fietsen, wandelen en werken doe ik weer volop en alle pijn is verdwenen als sneeuw voor de zon.

Dan is het augustus en ik moet weer voor controle naar het AVL ziekenhuis. Het wordt een verrassend consult. Mijn vorige arts heeft gezegd dat de controles levenslang zullen zijn en dat het niet de vraag is of, maar wanneer de tumor terug zal komen. Deze arts denkt er anders over en hoewel ze in Nederland nog geen ervaring hebben met protonentherapie in dit gebied, heeft hij zijn huiswerk gedaan. Hij sluit zich aan bij de arts in Amerika die ervan overtuigd is dat hij mij genezen heeft. Om deze reden geeft hij mij een laagdrempelig ontslag. Dat bekent dat ik nog 1 keer naar de radiotherapeut moet in februari 2020 en als deze arts het ermee eens is hoef ik daarna niet meer terug te komen. Als er iets is mag ik zonder tussenkomst van de huisarts altijd bellen voor een afspraak.

HIER IS DAT FEESTJE

Dinsdag 10 maart
Vandaag was dus de afspraak bij de radiotherapeut. Hij heeft mij voor de laatste keer goed onderzocht en raai eens wat? Hij is het met zijn collega eens. Dit was definitief mijn laatste afspraak in het AVL en ik mag mijzelf als genezen beschouwen!

In 2006 ben ik deze periode gestart in het MCA Alkmaar. In september 2007 was mijn doorverwijzing naar het AVL ziekenhuis. Na 11 opnames, 169 afspraken in het AVL en 3 maanden protonentherapie in Amerika is het zover. Ik mag gaan en hoef niet meer terug te komen. Dankzij het Coronavirus mocht handen schudden niet meer maar we hebben ook deze arts uitvoerig bedankt voor alle steun en moeite die hij voor mij genomen heeft. Het afscheid van het inmiddels zo vertrouwde AVL voelde goed maar toch een beetje vreemd.


Zolang er geen bijzondere veranderingen zijn zal dit dan ook de echt de allerlaatste update over mijn persoontje zijn. Er blijft natuurlijk altijd wel iets te vertellen maar dat heeft eigenlijk niets met deze website te maken. Ik heb het al vaker gezegd maar doe dat nog één keer. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle steun die ik op wat voor manier dan ook gekregen heb in de afgelopen 14 jaar.

Met Stefan en Katka gaat het heel goed. Ze hebben een prachtig huis gekocht op een groot stuk grond op een ideale locatie in Tsjechië. Inmiddels is de renovatie bijna afgerond en zullen ze binnen een maand verhuizen naar hun nieuwe onderkomen.

En het mooiste bewaren we natuurlijk voor het laatst: De Kleinkinderen!!! Wat zijn we trots en wat zijn het een schatjes. Max is nu 3 en Dennis is 6. Ze kennen ons goed en ondanks de afstand is de band tussen ons fantastisch. Telkens als we ze zien is het één groot feest. We verheugen ons op de zomer want dan komen ze logeren en hebben we ze een weekje voor ons alleen.

Eén ding geldt voor iedereen: We Leven, Lachen en Lijden!
Marga den Engelsman

 

30 gedachten over “Waar is dat feestje?

 1. Wat een ontzettend goed nieuws bericht. Ik volg je al jaren en zal de updates missen, puur om te vernemen hoe het met je gaat. Nu is het “geen nieuws is goed nieuws”.
  Zo’n sterke vrouw, wat jij allemaal hebt moeten doorstaan. Ongelooflijk als je dat allemaal leest. Godzijdank is het niet voor niets geweest.
  Het ga je goed Marga. Samen met je dierbaren om je heen. Het leven lacht je weer toe!

 2. Dat is werkelijk fantastisch nieuws Marga. Ik heb je verhaal vanaf het begin gevolgd en wat je allemaal hebt moeten doorstaan is bijna niet te bevatten, maar met behulp en steun van je man en zoon ben je er door heen gekomen. Hoewel ik je niet persoonlijk ken, maakte ik bijna een vreugdesprongetje nadat ik dit laatste bericht had gelezen. Wat geweldig dat je genezen bent verklaard. Heb je ook je smaak weer helemaal terug, vraag ik me af?
  Ik wens jullie een hele voorspoedige toekomst toe en geniet vooral van je kleinkinderen!

 3. Hoi Hester, alweer zo’n lieve reactie en wat bijzonder dat ook jij me vanaf het begin hebt gevolgd. Mijn smaak is weer volledig terug. Het heeft wel erg lang geduurd (enkele jaren). Het slikken van vooral vlees blijft lastig maar met sausjes en drinken is hier prima mee te leven.
  Ook voor jou alle goeds voor de toekomst.

 4. Lieve marga
  Het is je gegund, weg v alle ellende, schoon van ziekte, je mag gaan genieten van jouw Leo en kinderen/aanhang en kleinkinderen.
  Love

  Ans

  • Ja, wat een goed nieuws hè. Ik had het verwacht maar toch is het een raar idee dat ik er niet meer heen hoef. Ik blijf je volgen via facebook en wens jou ook veel gezondheid voor de toekomst.

 5. Lieve Marga,
  wat is dit echt een feest om te lezen…echt “Pasen en Pinksteren op 1 dag”
  Jij hebt mijn dag en week —maand maart en jaar 2020 helemaal feestelijk gemaakt met je geweldige berichten. Wat ben jij een inspiratie voor velen, en jouw verhaal bemoedigt zo veel van ons op onze wegen met idd leven en lachen maar ook lijden.
  verbonden blijven we, en mijn nieuwe noveenkaars heb ik net voor jou in diepe dankbaarheid aangestoken! veel liefs van je zuster aan zee, Teresa

  • Ja, wie had dat ooit verwacht hè. Maar jij bent ook een bijzonder mens met een behoorlijke rugzak. Zo bemoedigen en begrijpen we elkaar zonder alles te hoeven benoemen. Heel veel dank voor al die jaren steun aan mij maar ook aan mijn ouders.
   Liefs Marga.

 6. Wat een prachtig nieuws, gefeliciteerd!!!
  Misschien zie ik je ook nog wel op de tennisbaan !
  Groetjes en tot 24 maart bij Ria

 7. Dankje Thea, ik zie je in ieder geval bij Ria maar of ik nog durf te tennissen weet ik niet hoor. Leo vind het niet zo’n goed idee en ik ben toch wel bang voor blessures.

 8. Hoi lief zusje van me wat goed nieuws dat ook de radiotherapeut het er mee eens is. Dit is een ontslag met goed nieuws. We gaan het binnenkort wel weer een keer vieren met een keez-avondje en als beloning mogen jullie dan winnen😏
  Dikke kus van ons en tot snel.

 9. Hallo Marga. Geweldig om te lezen dat je nu ook door de behandelaars hier volledig genezen bent verklaard. Ik ben heel blij voor je en voor iedereen om je heen. Je mag je spreuk nou wel met één derde verminderen. Genoeg geleden nietwaar? Ik wens jullie een fijne en gezonde toekomst zonder veel zorgen.
  Het ga jullie goed. Veel hartelijke groeten van
  Jo

  • Lief dat je reageert Jo. Die spreuk hoop ik niet meer voor mezelf te hoeven gebruiken. Ik denk nog heel veel aan jullie allemaal.
   Liefs, ook van Leo.

 10. Marga en Leo
  Gefeliciteerd met dit geweldig nieuws wij wensen jullie heel ,
  veel mooie jaren met elkaar
  groeten Ineke en Fred

 11. Lief dat jullie ons nog steeds volgen. We gaan er zeker lekker van genieten samen en wat de toekomst brengt zien we dan wel weer. Jullie ook alle goeds samen en wie weet komen we elkaar nog eens tegen.

  • Lieve Marga en Leo ook natuurlijk, wat een heerlijk goed nieuws ! Eindelijk die bevestiging , heerlijk , en nu op naar het mooie weer. Geniet ervan en tot snel ,
   Tom & Alette

 12. Lieve Marga…wat een fantastisch nieuws…..ik ken echt, echt helemaal niemand die met zo’n uitslag naar huis mag.
  Je bent echt uniek….maar dat was je sowieso al!
  Van harte gefeliciteerd en blijf genieten van alles om je heen!
  Dikke kus ook voor Leo!

 13. Ja geweldig hè. Maar niet teveel eer hoor, er zijn genoeg lotgenoten die met zo’n uitslag naar huis mogen. Maar zelfs bij het AVL noemden ze mijn lijst met afspraken indrukwekkend lang dus dat zal wel uniek zijn.

 14. Wat een geweldig nieuws Marga
  Van harte gefeliciteerd
  Wij zijn heel blij voor jullie allemaal
  Mooi dat je zo heerlijk genieten kan van je kleinzoons
  Gauw wat afspreken!
  Groetjes Bonny

 15. Dankje, het ging goed maar het is super dat het nu officieel is. We moeten idd snel weer afspreken zodra Corona wat geluwd is. Genieten jullie ook nog een beetje van de kleine James?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.