Tess zit weer in de molen

27-06-2020
De meeste mensen zijn al op de hoogte gebracht en snap dat dit nu voor sommige mensen ook ff binnen zal komen …maar… gewoon rustig blijven ademhalen ❤
Tess zit nl weer in de molen….alleen dit x is het wind stil 😔

Korte terugblik:
1.5 maand geleden ben ik met wasmand uitgegleden op de trap. Lies was wel wat gevoelig, maar dacht…ach spiertje verrekt spierpijn…gaat wel over en gezien corona ga je daarvoor niet meteen bellen. Eindelijk weer paar uur op het werk kunnen doorbrengen. Wezen fietsen en met buuf weer heerlijk aquasporten. Conditie weer opbouwen. Maar toch…met bepaalde bewegingen voelde het niet echt heel prettig. Op en af stappen vd fiets ging niet echt soepeltjes. Toch de HA maar gebeld en kon er de volgende morgen terecht. Hij vertrouwde het niet en liet me foto’s maken. Op terugweg naar huis werd ik al door hem gebeld. Je hebt een bekkenfractuur!! Huh…wat…hoe dan…serieus…en nu?! Gezien mn uitleg van de val, mn leeftijd en mn geschiedenis was dat inderdaad wel heel raar. We willen graag verder onderzoek doen. Tsja…dan krijg je wel zo’n naar onderbuik gevoel.

Ct scan laten maken en daarop was te zien dat ik 2 tumoren had die dus mede de breuk hadden veroorzaakt. En dan ga je verder met de onderzoeken en kom je weer bij je oncoloog terecht. Petscan laten maken en daar kregen we vorige week bericht van. Het is niet goed..absoluut niet!! Zowel rechts als aan de kant vd linker heup, longen en vermoedelijk darmen was wat te zien. (Dit laatste konden ook nog poliepen zijn). Ik heb vaker gehoord dat ik kanker had, maar deze keer voelde het al heel anders, maar je blijft hopen… misschien…je weet het niet….we wachten af. Vorige week biopsies van longen gehad en werd onze angst werkelijkheid. Je toekomst word weggeveegd….

Uitzaaiingen waar ze niets aan kunnen doen. Geen operatie geen chemo geen bestraling. Dat laatste zou nog tzt kunnen voor de pijn. We kunnen nog kiezen om naar Amsterdam te gaan. Om weer een long biopsie te doen en dat ze daar nog een specifiek plan kunnen maken. Maar een plan om me weer beter te maken is het niet. Het is een uitstel en voor hoe lang? Een jaar? Weten we niet 🤷‍♀️. Ondanks dat ik mn heup/bekken voel…voel ik me verders goed. Blijf zolang het me gegund is…genieten van alle leuke en mooie dingen. Nog meer dan we deden 😊 Ben ik NIET zielig en wil ik ook niet zo behandeld worden. Ja het is ongelofelijk KUT en we janken wat af maar we lachen ook en hebben nu gesprekken dat je denkt…is dit nu waar we mee bezig moeten zijn. Realist blijf ik maar this onwerkelijk…bizar…zo onzeker allemaal.

Ik houd de regie in eigen handen. We hebben helaas teveel ervaring met bepaalde dingen dat ik nu “gelukkig” wel dondersgoed weet hoe ik het wel en niet wil hebben. En ben blij dat dat wordt gerespecteerd. Blijf ik gewoon dingen op Facebook/insta posten. Blijven we op onze manier redelijk normaal doen 😅. Ik laat mn hoofd niet hangen…zo ben ik niet. We halen het beste dr uit en iedereen weet:
er is een tijd van komen maar ook een tijd om te gaan. En die tijd…bepaal ik!!

Een gedachte over “Tess zit weer in de molen

  1. Lieve Tessa
    Nee, je bent niet zielig…juist héél moedig. Elke keer als ik je schrijven lees schiet ik vol. Hopelijk kan je nog heel veel genieten met een kei van een kerel als Marcel aan je zij.
    En terecht, jij bepaald zelf. Hvj liefs Ans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.