Waarom deze site?

2007
Een jaar na het stellen van de eerste diagnose ben ik nu zover dat ik in aanmerking kom voor behandeling in het Nederlands Kanker Instituut, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, kortweg NKI AVL.

Toen ik informatie zocht over mensen met kanker in de mond of tong kwam ik erachter dat dit er bijna niet is. Omdat ik al veel dingen uit het afgelopen jaar voor mezelf heb opgeschreven begin ik na te denken om al mijn aantekeningen te gaan verwerken in een eigen website. Ik bespreek dit met Leo en Stefan en samen denken we na over hoe we dit zullen gaan aanpakken. Ik wil dat mijn website een eigen uitstraling krijgt die weergeeft wie Marga nu eigenlijk is en wat haar zoal bezig houdt. Ik wil iets blijvends neerzetten waarmee ik enerzijds mijn familie en belangstellenden kan informeren en wat anderzijds in duidelijke taal informatie moet bevatten voor lotgenoten in de hoop dat zij er iets aan hebben. En zeker niet onbelangrijk is het feit dat het opschrijven van alle gebeurtenissen mij helpt in het verwerken van alles wat speelt rondom de ziekte kanker.

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat de hele situatie een behoorlijke impact heeft in de privé sfeer. Dit alles heb ik uitgebreid opgeschreven omdat ik denk dat dat behoorlijk onderschat wordt. Buitenstaanders kunnen zich hier maar moeilijk een voorstelling bij maken. Vrienden, bekenden of collega’s vragen vaak hoe het nu met me gaat. Soms heb ik de neiging om te zeggen “Wat dacht je zelf?” Voor de partner is de afgelopen tijd minstens net zo ingrijpend geweest. Ook dat wordt vaak vergeten.

a2

Al met al is deze site best wel erg persoonlijk geworden. Desondanks zijn belangstellenden van harte uitgenodigd om mijn ervaringen te lezen.

In 2003 heb ik een boek gelezen van de schrijver Kluun. De titel van het boek is “Komt een vrouw bij de dokter“. Dit boek heeft een grote indruk bij mij achtergelaten. Ditzelfde boek was nogal omstreden in de media en de reacties waren zowel positief als negatief. Dit verklaart meteen het internetadres van mijn website en de titel van het eerste hoofdstuk op mijn site.

Mijn tandarts heeft mijn klachten aangehoord en mij doorgestuurd naar het Medisch Centrum Alkmaar, kortweg MCA. Hier begint mijn verhaal………..

2 gedachten over “Waarom deze site?

  1. Hoi, Marga,

    Ik bezocht net de website van Provision in Knoxville en zag tot mijn verbazing dat ze zelfs een patient uit NL behandelen!
    Ik vroeg me af of je nog hier bent; ik woon namelijk in Knoxville en werk in Dowell Springs (ben verpleegkundige bij TN Cancer Specialists).

    Ben heel benieuwd!
    Caro

  2. Hallo Caro,

    Wat jammer dat we dat niet hebben geweten. We hadden je zeker even gedag komen zeggen of in Dowell Springs of privè. Ik ben sinds 28 januari alweer in Nederland. Ik stuur je vanavond of morgen nog een email.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.