Verpleegkundige

Voor de 2e keer vandaag nemen we plaats in de wachtkamer en zijn alweer op tijd aan de beurt. Het is de bedoeling dat de verpleegkundige uitleg geeft over de behandeling. We beginnen met het invullen van een vragenlijst. De behandeling vindt binnen 4 weken plaats. De exacte datum zullen we telefonisch te horen krijgen.

De opname is net als bij de pdt op de 5e verdieping dus helemaal vreemd is het niet. De behandeling wordt gedaan onder volledige narcose. Er wordt verwacht dat er achterop de tong een stukje van ongeveer 2 bij 2 centimeter zal worden weggesneden. Dit schijnt vrij klein te zijn. Om littekenweefsel te beperken zal de wond indien mogelijk niet gehecht worden. Ik moet er rekening mee houden dat ik enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven. Als ik weer wat eten en drinken kan en er zijn geen complicaties dan mag ik naar huis. De verpleegkundige heeft nog even contact gehad met de arts en die heeft bevestigd dat het waarschijnlijk niet nodig is om een sonde (slangetje waardoor voeding komt) in te brengen. Deze manier van behandelen is veel minder pijnlijk dan een pdt behandeling en de genezing zal veel sneller gaan. Waar je bij een pdt behandeling rekening houdt met enige maanden kun je nu (onder voorbehoud) in weken denken. We bespreken nog even de huidige pijnstilling. Het advies is om vanaf nu dagelijks 4X paracetamol te nemen op vaste tijden. Op deze manier zal het medicijn beter zijn werk doen dan nu het geval is. Na een half uurtje zijn we helemaal bijgepraat en kunnen we gaan.

a233[1]

De pdt behandeling is nu definitief van de baan. Alle kaarten die ik alweer had ontvangen kunnen weer worden ingeplakt.

2 gedachten over “Verpleegkundige

  1. Beste Mw.
    Ik Uw situatie gelezen maar dat was in 2008 en ik ben zeer benieuwd hoe het nu gaat met U. Mijn man bevind zich nu in zelfde situatie,is jaren bezig met vervelende maar tot nu toe rustige plekje op zijn tong.Is nu voor twee keer een stukje weggehaald en gehecht. De 2 de bopt niet kwaadaardig maar nu wel wat onrustiger cellen. Ik zal het heel graag horen als extra informatie in onze moeilijke en onzekere tijden.
    Vriendelijke groet,
    Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.