Uitleg over inspuiting

Vrijdag 24-07-2009
De dosering van de Foscan wordt nauwkeurig berekend. De dosis bedraagt 0,15 mg per kilogram lichaamsgewicht en daarna gedeeld door 4.

a404

Het is zaak om tijdens de behandeling niet af te vallen. De verpleegkundige belt 2 x per week en zal dan ook naar het gewicht vragen. Deze behandeling is ideaal om de nodige kilo’s kwijt te raken en dan mag het niet. Ik heb geen idee waarom dit niet mag want het lijkt mij juist zo’n goed plan. Ik zal het navragen. Een verpleegkundige op mijn werk denkt het volgende: Op het moment dat je afvalt klopt de ingespoten dosering niet meer en dat kan gevolgen hebben voor de lichtopbouw.

Er is meer licht dan door het raam kan schijnen.

TIP:
Als je voor de eerste keer een PDT behandeling krijgt dan moet je je goed voorbereiden. De meeste patiënten wonen niet om de hoek van het ziekenhuis en moeten vaak een eind rijden. Daarom is het verstandig om op een zonnige dag je PDT kleding aan te trekken, achterin achter de bestuurder te gaan zitten en een half uurtje rond te rijden. Je weet dan hoe het voelt om zo ingepakt te zitten en adem te halen met een sjaal voor je mond. Woon je te ver dat moet je tot aan de inspuiting in het ziekenhuis blijven.

Bij mijn 1e PDT behandeling had ik dat niet gedaan. Ik raakte toen helemaal in paniek en begon de hyperventileren. Geloof me, dan is drie kwartier rijden heel erg lang.

a406[1]Zorg ook dat je vanaf het moment van inspuiting je medische waarschuwing bij je draagt. Een lotgenoot is tijdens het boodschappen doen meermalen uitgejouwd en uitgescholden. Eén keer is hij aangehouden door de politie. Zie die maar eens te overtuigen waarom je zo ingepakt zit en niks kwaads van plan bent.

Pietjepets kankerdagboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.