De laatste dingetjes

Zaterdag 25-07-2009
Ik zit achter de pc om dit stukje te schrijven. Ik voel me al een paar dagen heel vervelend onrustig van binnen en ben zo af en toe met mijn gedachten heel ergens anders. Toch denk ik dat ik alles aardig onder controle heb maar Leo zegt dat hij al een paar dagen op zijn tenen loopt. Ach ja, mannen hè! (lol) Zelf heb ik het idee dat het eerder andersom is.

a407[1]Leo heeft net mijn medicijnen voor de komende weken opgehaald. Het is weer een aardige tas vol met evenzoveel bijsluiters en herhalingsrecepten. De medicijnen tegen de pijn zijn iets anders dan de vorige keer. Bij de vorige PDT behandeling had ik al een checklist medicijngebruik gemaakt. Even de datum aanpassen, mijn normale medicijngebruik erin zetten en uitprinten maar.

Voor de eerste 7 dagen staat alles vast op papier maar we hebben het idee dat er iets niet klopt. De paracetamol zetpillen zitten er dit keer niet bij en van de Dexamethason heb ik maar 1 pilletje ontvangen terwijl ik een stootkuur moet hebben. Morgenochtend gaan we nog maar even langs de apotheek voordat we naar Amsterdam gaan. Ik baal ervan.

We hebben een airco aangeschaft zodat ik boven niet in de hitte hoef te zitten. Helaas, dat hebben wij weer. Het apparaat werkt niet goed. De monteurs zijn terug geweest en hebben een nieuwe opgehangen. Daarna begon dat ding aan te lopen. Gisteren is er weer een monteur bij geweest. Dit keer van de fabriek waar dat ding vandaan komt. Toen hij wegging werkte alles maar na een half uurtje stopte dat lel er weer mee. Vandaag is alweer de monteur geweest. Het ding heeft het alweer maar een half uur gedaan. We willen nu een ander type kopen. Helaas zal die niet geleverd kunnen worden voor donderdag. Waarom kan bij ons nou nooit iets in één keer goed gaan? Wij hebben altijd wat.

a408[1]Mijn kleding voor de komende tijd moet van donkere dichtgeweven stof zijn. Op de foto mijn basis uitrusting. Een zwarte broek, dichte laarzen, een vest met col, capuchon, handschoenen, een sjaal met gaten voor de ogen en een zonnebril. Buiten gaat daar ter extra bescherming nog een zwarte kapperscape overheen. De arm van inspuiting moet met een extra laag kleding beschermd worden. Hiervoor gebruik ik een lange kous. De eerste 2 weken moet de kous 24 uur per dag gedragen worden. Daarna mag de extra kous binnenshuis af. Buiten moet de extra kous nog minimaal 2 maanden gedragen worden. Daarna mag ik heel langzaamaan ook buitenshuis minderen. De vorige PDT is nu bijna 2 jaar terug maar al zit ik maar even in de zon dan wordt de arm van inspuiting nog steeds rood en begint te jeuken. We gaan vanmiddag mijn ouders gedag zeggen. Ik verwacht dat zij voorlopig niet in de gelegenheid zijn om langs te komen. Mijn moeder is vorige week gevallen en ziet bont en blauw. In augustus krijgen ze allebei een staar- operatie.

Als de zaken er slecht voorstaan troosten we ons met de gedachte dat het ERGER had gekund en als ze erger zijn met de gedachte dat het alleen maar BETER kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.