Wat wordt het, wel of geen PDT?

Dinsdag 28-07-2013
a412[1]Eindelijk komt de zuster vertellen dat de arts de spuit aan het vullen is. Het loopt al tegen twaalven. Je kunt merken dat het een drukke doordeweekse dag is. Op zaterdag gaat het allemaal wat relaxter.

Omdat ik rechts ooit trombose heb gehad wordt gekozen voor inspuiting in de linker arm. Er is geen geschikt bloedvat te vinden dus het wordt dan toch maar de rechter arm. De vloeistof moet met een speciale naald worden ingespoten. Na het nodige geklop en geknijp is er een geschikt bloedvat gevonden. De naald gaat er goed in maar dan gaat er iets mis en de naald moet eruit. Oeps, nu is er een probleem. De rest van mijn aderen zijn te dun om de dikke stof doorheen te spuiten. Dat het de vorige keer in één keer is gelukt was puur geluk.

a413[1]In verband met de extreme kans op verbranding wil de arts de stof niet via de hand of pols inspuiten. Kloppen op de linkerarm helpt ook al niet. De aderen zijn te dun of zitten te diep.

Dan wordt er uitgeweken naar de voeten. Helaas maar ook daar zijn de aderen te dun. Ik zeg nog dat hij gerust nog een keer in het goede vat in mijn rechterarm mag prikken. Hij wil dit niet omdat de risico’s te groot te zijn. De kans is groot dat er door de eerste prik een gaatje in het vat zit waar de foscan door kan gaan lekken. Pfffffffff, dat heb ik weer. En nu??? De arts ziet geen mogelijkheid meer om de foscan in te spuiten. Inmiddels hebben 2 artsen en een verpleegkundige hun best gedaan en het lijkt nu einde oefening te zijn.

De arts wil nog een anesthesist raadplegen om te kijken of die nog iets kan doen. De man wordt gebeld en moet naar boven komen. Het is zo ondertussen half twee als de anesthesist (ofwel narcotiseur) boven komt. De KNO arts wordt gebeld en er komen 2 man sterk naar boven.

a414[1]Alle mogelijkheden worden nogmaals bekeken en bepraat. Het wordt toch de linkerarm. Volgens mij zit de naald goed in het vat maar hij moet nog dieper. Ook de narcotiseur durft dit niet aan omdat hij bang is dat hij de slagader raakt. Eruit maar weer.

Omdat de eerste mislukte prik alweer enige uren terug is besluit de narcotiseur samen met de KNO arts om toch te prikken in de rechterarm. Dit is de enige mogelijkheid. Hè hè, de naald zit erin, nu de foscan nog. De behandeling gaat toch door.

Voordat u begint te handelen, moet uw geest vrij zijn van twijfel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.