Wij zijn er klaar voor

Donderdag 30-07-2009
b62[1]Vannacht heb ik onrustig geslapen en ik ben blij als het tijd is om op te staan. Datzelfde geldt voor Leo. We gaan op tijd van huis en hebben mazzel dat er nog plek is in de parkeergarage onder het ziekenhuis.

Om kwart voor 11 melden we ons bij de receptie op de 5e verdieping. We mogen in de pantry gaan zitten waar de verpleegkundige ons zal komen ophalen. We weten de weg inmiddels en bedienen ons van een kopje koffie. Er zitten nog 2 stellen in de pantry en je kunt zien dat zij hier voor het eerst zijn.

b63[1]We worden netjes opgehaald en naar “mijn” kamer gebracht. Yes, een eenpersoons kamer, dat staat me wel aan. Deze kamer is gereserveerd voor mij en blijft leeg tot zondagavond. Dan word ik na zonsondergang terug verwacht.

Natuurlijk heb ik weer een briefje mee met allerlei vragen. De verpleegkundige neemt alle tijd om onze vragen te beantwoorden.

V: Hoe laat is de belichting maandag?
A: Meestal is dat om acht uur in de morgen. Zondag hoor je de precieze tijd.

V: We hebben maar 1 pilletje met dexamethason 0,5 mg gekregen, klopt dat wel?
A: Nee, het pilletje van 0,5 mg is het allerlaatste pilletje van de hele kuur. De overige pillen moeten jullie ook hebben. Ze gaat het meteen nakijken en komt met een nieuw recept terug.

V: De vorige keer zat er ook een recept bij voor de paracetamol zetpillen van 1000 mg. Zijn die nu misschien niet nodig?
A: Jawel, die zijn zeker nodig. De verzekering vergoedt dit niet en daarom schrijven we er geen recept meer voor uit. Je kunt ze halen bij de apotheek en er rustig 60 stuks van op voorraad halen.

V: Staat er wel in mijn dossier dat er maandag ook een biopt van onder de tong genomen moet worden?
A: Dat weet ik niet, dat staat in het medisch dossier van de specialist In dat dossier staat alles wat de KNO arts moet weten. We zullen het straks even navragen.

V: Er zijn magnesium kauwtabletten voorgeschreven. In de bijsluiter staat dat dit voor maagproblemen is. Ik gebruik normaal zelf al maagtabletten, gaat dat niet dubbel op nu?
A: Het is verstandig om ze wel te gebruiken. Door de morfine krijg je last van obstipatie. Deze kauwtabletten gebruik je naast de lactulose.

a411[1]Mijn vragen zijn op dus nu is het wachten op de specialist. Ik lig in precies dezelfde kamer als met de vorige PDT behandel- ing. De lampen op mijn kamer en voor mijn deur in de gang worden gedimd door groene platen. Dan komt de zuster binnen met een pakje en een envelop. Hoe kan dat nou, ik lig hier nog niet eens? Jouw naam staat erop dus alsjeblieft. De gever laat weten dat hij alvast een toast uitbrengt op de goede afloop. Dat spreekt me wel aan. In het pakje zit een boekje met heel veel leuke, lieve en interessante spreuken. Ik ben er heel blij mee maar hoop dat ik er niet aan toe kom om ze allemaal te gebruiken.

Eén enkele vreugde verdrijft honderd zorgen.