Controle

DINSDAG 1 JUNI 2010

Op zondag 30 mei werd een CT-scan van mijn hoofd-halsgebied genomen, de eerste controle na de operatie en nabehandeling. Drie uur in de auto om heen en terug naar Leuven te rijden, voor een onderzoek van amper 5 minuutjes. Veel moeite maar niet voor niets… Normaal zouden we pas op vrijdag de uitslag horen tijdens een consultatie bij de proffen maar maandagmiddag kregen we al een verlossend telefoontje dat alles OK is!

Een enthousiaste dokters-assistente meldde ons het goede nieuws dat er geen verdachte cellen meer te zien zijn, ik ben dus KANKERVRIJ! Leuk dat er opnieuw positief nieuws valt te verspreiden, iedereen in onze omgeving reageert opgelucht. De behandeling was drastisch maar wel effectief. We kunnen terug vooruit denken en dromen, en bovenal genieten van de momenten in het hier en nu, samen met ons drietjes.

De komende 5 jaar is er risico op herval (zoals bij elke kankersoort), de eerste 2 jaar moet ik om de 3 maanden op consultatie en jaarlijks zal een CT-scan gebeuren ter opvolging. De kanker is nu wel bestreden maar de revalidatie is nog lang niet afgelopen. Logo, kiné, conditie terug opbouwen, de littekenheling. Naast de lichamelijke recuperatie is er ook het psychisch proces. Ik ben van buiten én van binnen veranderd en zal nooit meer dezelfde zijn als vroeger… Dat moeten we aanvaarden en er het beste van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.