De tijd is inmiddels ook bekend

Vrijdag, 14-10-2011
We hebben een drukke week achter de rug. Er zijn 2 bekenden overleden aan kanker en dat drukt je weer met de neus op de feiten. Op het werk heb ik geprobeerd mijn werkzaamheden zo achter te laten dat mijn collega zonder problemen mijn werk voort kan zetten en bijhouden. Vandaag heb ik vrij genomen. Ik vind het mooi geweest en las wat tijd in voor mezelf.

z7zi195sTussen 3 en 4 uur vanmiddag kunnen we naar het AVL bellen om te horen hoelaat ik maandag aanwezig moet zijn. Vanmiddag hebben we echter andere bezigheden. Als we aan de koffie zitten met het welbekende plakje cake bedenken we ineens dat we de afdeling opname nog moeten bellen. Het is al tegen vieren, we zijn nog net op tijd!

Ik word maandagochtend om 9.00 uur verwacht. Om 11.30 uur zal de operatie zijn. Dat is nog net op tijd om ‘s avonds naar huis te kunnen denk ik. Ik ga ervan uit dat ik ‘s avonds al naar huis mag omdat wij zo ondertussen genoeg ervaring hebben en weten wat er na de narcose allemaal kan gebeuren. Of de zuster nu zegt welke pil ik hebben moet of dat ik het tegen Leo zeg maakt zo ondertussen niet veel meer uit. Zenuwachtig ben ik niet, ik wil dat het alvast maandag is. Ik weet dat ik na de operatie enkele weken veel pijn zal hebben maar daarna volgt als het goed is een pijnloze periode waar ik erg naar uitkijk.

Via twitter zal ik proberen zo snel mogelijk een berichtje te sturen. Ik heb pas vanaf eind oktober internet op mijn telefoon maar gelukkig is dat geen probleem. In het AVL hebben ze gratis draadloos internet wat ik kan gebruiken. De techniek staat voor niets.

Onze zoon Stefan woont inmiddels in Tsjechië maar zijn inboedel uit het huis in Voorschoten moet nog aan de man gebracht worden. En ja, wie kan je daar beter voor gebruiken dan je moeder? Ik heb goed mijn best gedaan.

“Wat doe jij voor de kost?” – “Ik verkoop meubelen.” – “En brengt dat wat op?” – “Gaat wel, alleen wordt het thuis akelig kaal.”

Zaterdag, 15-10-2011
z4b3thrcVan de week scheen het zonnetje en heb ik alvast de ramen gelapt, het kan maar schoon zijn. Nu doe ik de bovenboel zodat ik morgen beneden alleen nog hoef te stofzuigen en wat kleine dingetjes wil doen. Het valt tegen om zoveel tegelijk te doen maar ik heb het in mijn hoofd en dan moet je toch van goede huize komen om mij van dat idee af te helpen.

mn0yzsqd“Je gaat toch niet als een bezetene het hele huis schoonmaken?” vraagt Leo vriendelijk. Ik geef hem net zo vriendelijk antwoord dat ik dat wel ga doen. De boodschap is duidelijk en Leo weet dat het nu het verstandigste is om zijn mond te houden en uit mijn buurt te blijven. Hij gaat boodschappen doen.

De koelkast is inmiddels gevuld met allerlei lekkere hapjes. Om te beginnen vandaag een broodje hamburger speciaal als avondeten. Het eten gaat steeds moeilijker en is een hele klus. Mijn voordeel is dat ik nogal een lekkerbek ben en koste wat kost nog zoveel mogelijk wil eten. Voor vanavond ligt er nog een heerlijk stuk zachte verse port salut op mij te wachten. Voor morgenmiddag maak ik een lekkere zalmsalade, gegarneerd met verse zalm en garnalen. Als avondeten sluit ik mijn vreetweekend af met verse patat en zelfgemaakte overheerlijke shaslicks, afgemaakt met naar keuze een sausje van patè royal of zelfgemaakte pindasaus.

Humor is een prachtige waterlelie die wortelt in het troebele water van verdriet.

Klik om verder te lezen op: opname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.