Controle juli 2012

Woensdag, 11-07-2012
We zijn al weer even thuis van vakantie en staan weer midden in de dingen van alle dag. Leo komt me van mijn werk ophalen en we rijden weer richting Amsterdam voor de periodieke controle in het AVL ziekenhuis.

4e5co51fHet is druk en de wachtkamer zit vol. Toch zijn we verrassend snel aan de beurt vandaag. Hoe is jullie vakantie geweest is de 1e vraag als we zitten. Dat is een leuke binnenkomer en volgens mij zit ik te stralen. Ik vertel dat ik gewoon iedere dag zonder problemen de Semmeln kon eten en dat ik het gevoel heb dat het erg goed gaat. Hij schrijft het meteen op. Kom, dan gaan we snel kijken.

Na een korte blik achter op de tong zegt hij dat het er mooi uitziet. Nu de binnenkant nog en hij pakt zijn spiegeltje weer. Jeetje, het lijkt wel of die spiegeltjes al groter worden. Hij moet lachen, nou vooruit dan maar, omdat jij het ben zal ik een kleinere pakken. Hij knikt goedkeurend en zegt dat het er goed en rustig uitziet. Ik wil van de stoel af. Hoho, we zijn nog niet klaar, de rest moet ook nog. Deze ken je wel hè? Je weet het, je mag altijd wraak nemen. De blauwe handschoen gaat aan en zijn vinger verdwijnt achter in mijn keel. Zo bevoelt hij de binnenkant. Hij knikt tevreden; alles voelt heel soepel aan. Hoewel mijn tanden best scherp zijn durf ik het weer niet aan om revanche te nemen door in zijn vinger bijten (maar de gedachte daaraan is ook wel leuk). Nu mag je eraf.

bbdqhay0We zitten weer aan het bureau en overleggen over de medicijnen van de proefbehandeling en of we ermee doorgaan. Doen de medicijnen nu zo goed hun werk of komt het doordat het ook een pijnstiller is en dat ik daarom bijna geen last meer heb? Tja, wie zal het zeggen. Daar kunnen we alleen maar achter komen door het uit te proberen. Leo vraagt of het mogelijk is dat door dit medicijn de goede cellen het uiteindelijk winnen van de slechte. Hij moet het antwoord schuldig blijven want er zijn in Nederland nog geen onderzoeks resultaten van. Op dit moment ziet het er rustig uit.

Zullen we er nog even mee doorgaan of durven we het aan om de dosering weer terug te brengen naar het niveau waarmee we gestart zijn? Hij kijkt me vragend aan en ik mag het zeggen. Deze medicijnen zijn natuurlijk een ramp voor de lever en maag. Toch kies ik ervoor om door te gaan. Het gaat nu zo goed en dat wil ik graag zo houden en ervan genieten. Misschien wordt het zelfs nog wel beter als we doorgaan. We spreken af dat ik in ieder geval tot aan de volgende controle nog door ga en dat we het dan opnieuw bekijken.

Zeg het maar, wil je nog bloed prikken? Het lijkt mij niet nodig. Vorige maand ben ik op het risicospreekuur bij de huisarts geweest en toen is alles nog nagekeken. Zijn de leverfuncties toen ook getest? Ja, en die zijn vooruitgegaan in vergelijking met de vorige keer. Over een maand moet ik weer opnieuw bloedprikken. Oké, dan doen we dat nu niet.

odusbdsrWat zullen we afspreken, over 4 maanden? Wauw, dat duurt lang! Ja, zegt hij maar we kennen elkaar al zo lang. Als er iets is dan kom je zelf wel. We schudden elkaar weer de hand en maken bij de balie een afspraak. Hoe doet die man dat toch, is het een speciale gave of kan je dat leren? Hij weet het altijd zo te brengen dat ik het idee heb dat ik zelf mag zeggen wat er gaat gebeuren maar dat het uiteindelijk dezelfde beslissing is die hij voor ogen heeft.

Hoewel ik denk dat niet iedereen even gelukkig is met deze uitslag is zijn wij in een jubelstemming. Snel naar de auto en naar huis. Zullen we wat lekkers halen voor vanavond? Om onszelf wat extra te verwennen maken we er samen maar een feestje van. De wijn staat koud en het stokbrood en de kaasjes liggen al te wachten tot ze geconsumeerd worden.

Geniet ervan het hoopvolle leven op te bouwen dat je levensdoel is.

6 gedachten over “Controle juli 2012

 1. Hallo Marga,
  wat een geweldig nieuws.
  Heerlijk zo’n fijne vakantie in de natuur. Het niet naar huis willen herken ik ook elk jaar weer.Wij hebben steeds heimwee, alhoewel het thuis ook heel goed is. Elk jaar de doelstelling om de volgende vakantie te halen.
  Ik ben oma geworden van een prachtige kleindochter Evi.5 weken te vroeg. alles goed. Ik zet foto’s op mijn weblog als ik even tijd krijg. Laura logeert hier, dus even geen tijd.
  Fijne zomer, Marieke

 2. Gelukkig! Weer een positief bericht. En wat fijn, dat jullie zo’n heerlijke vakantie hebben gehad.
  Ik mag nog 1 week werken en dan heb ik 5 weken vakantie. Wat een luxe!
  Blijf genieten van het leven en van elkaar, van de kleine dingen (zoals bloemen, vogels, de zon noem maar op).
  Lieve groeten, Karin

 3. Wat een goed positief bericht meid, heerlijk dat het goed gaat en geniet maar weer van ons koude kikkerlandje.
  Ik lees dat jullie een mooie en hele fijne vakantie hebben gehad …dus je bent lekker opgeladen!
  Greetz en tot gauw gaan we keezen!

 4. Lieve Marga en Leo

  Nou wij zijn in ieder geval wel heel blij, dat het er zo goed uit ziet hoor!!
  En hopen dat dit zo blijft!!
  Kunnen jullie lekker genieten, we zien of spreken elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.