Een nieuw jasje

Woensdag 06-02-2013
Ik heb lekker 3 dagen vrij genomen. Deze dagen heb ik hard nodig om te werken aan mijn nieuwe website. De oude site had Stefan zelf geprogrammeerd maar was alweer 5 jaar oud. De nieuwe is gebaseerd op WordPress en is meer van deze tijd. Het werkt veel makkelijker en geeft veel meer mogelijkheden dan ik had op mijn oude website. Er zit wel een nadeel aan zegt hij. Het omzetten is enorm veel werk. Nou dat is het zeker en achteraf valt dit een beetje tegen. Iedere titel en iedere paragraaf moet apart worden gekopieerd en geplakt. Ieder gastenboekberichtje moet handmatig bij de juiste paragraaf gezet worden en iedere plaatje  moet gekopieerd worden en op maat worden gemaakt bij de tekst. Een mega klus waar we alle drie al dagen mee bezig zijn.

Om jullie een idee te geven:
Er zijn 100 categorieën, in deze categorieën staan 517 berichten, in die berichten staan 1534 plaatjes en 10 filmpjes. Gezamenlijk hebben we er ruim 200 uur in zitten. En als we dan toch bezig zijn dan is het ook leuk om te vermelden dat we op de oude website vanaf het begin tot nu toe 35.598 bezoekers hebben gehad. Dit getal wil ik nog ingevoegd hebben in mijn nieuwe teller. Oh ja Johan, ik zoek nog een vrijwilliger die precies 35.598 keer mijn website op wil starten.

Duidelijk gedefinieerde doelen bevorderen hoopvolle gedachten en resulteren in positievere uitkomsten.

1270745818pm0B7x[1] toonvectors-9927-940[1] when_i_first_met_a_computer_393245[1]

Vrijdag 17-02-13
Er zijn nogal wat dingen veranderd, zowel voor als achter de schermen:

 • Zo kun je onder de knop “translation” kiezen in welke taal je wilt lezen en wordt een automatische vertaling op het scherm tevoorschijn getoverd. Staat de gewenste taal er niet tussen laat het dan even weten.
 • Het gastenboek is verleden tijd. Er kan nu direct een reactie ingetypt worden onder het betreffende bericht.
 • De lotgenoten staan niet meer door elkaar maar netjes op alfabet gesorteerd.
 • Je kunt nu ook de lotgenoten een hart onder de riem steken door een reactie te geven op hun verhaal.
 • Toegevoegd is de rubriek film, tv en radio.
 • Het inschrijven voor een update is eenvoudiger geworden doordat de gegevens nu direct in het rechter menu ingevoerd kunnen worden.
 • Om contact met ons op te nemen hoef je alleen maar op één van de gewenste icoontjes helemaal onder in het menu te klikken.
 • Er is een klein minpuntje en dat is dat mijn website iets trager geworden is, simpelweg omdat deze nu veel uitgebreider is. Hier kan ik niets aan veranderen, dus iets meer geduld alsjeblieft.
 • Ik heb gehoord dat de weergave van mijn foto’s en filmpjes bij sommige bedrijven niet goed is. Waarschijnlijk ligt dit aan de beveiliging van het computer netwerk van het bedrijf of een te oude Windows versie. Klagen bij je baas dus!

oude website               nieuwe website 2

Het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. Met gepaste trots presenteren wij vandaag de nieuwe website. Mijn volgers krijgen een update en zijn als eerste uitgenodigd om deze site te bekijken.  We hebben erg ons best gedaan maar er zitten ongetwijfeld nog schoonheidsfoutjes in. Mensen, schroom niet want als er iets niet juist is willen wij dat heel graag weten. Ook opbouwende kritiek is van harte welkom.

En verder is het voor ons alle drie een verademing dat ik nu bijna geen hulp meer nodig heb als ik iets wil wijzigen of toevoegen op mijn website. 🙂

Liefs van Leo, Marga en Stefan.

Eén ding geldt voor iedereen: We Leven, Lachen en Lijden!

5 gedachten over “Een nieuw jasje

 1. Lieve Leo , Marga en Stefan …wat hebben jullie onwijs veel werk verzet … En het resultaat is geweldig …in een nieuw modern jasje …
  We zijn blij Marga dat het zo goed met je gaat…geeft toch weer rust in het gezinnetje.Want het waren tropen jaren voor jullie met veel stress en spanningen .ook voor jou ouders Marga . Nu de site klaar is ..moeten jullie maar weer een andere hobby zoeken… Veel liefs Klaas en Sonja

 2. M,n complimenten hoor, het ziet er heel mooi en strak uit!
  Ik vond het al bepaald niet slecht, maar nu helemaal toppy, dit schrijf ik over 5 jaar waarschijnlijk weer, haha.
  Fijn om ook weer te lezen dat het goed gaat Marga, lekker hoor.

  PS. kan Leo/Stefan niet een auto-opstarter maken, of ddwn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.