Vooronderzoek

Woensdag 06-11-2013
Het stoppen met de celebrex gaat niet helemaal zonder problemen. Te pas en te onpas heb ik nu pijn in mijn gewrichten. Mijn armen en schouders, mijn rechterknie waardoor ik niet kon lopen en vandaag met mijn linkervoet hetzelfde verhaal. Vannacht werd ik al wakker van de pijn. Zo snel mogelijk grijp ik dus weer naar de celebrex en hoop ik maar dat het voor twaalven weer over is. Dan gaan we namelijk naar het AVL. De verpleegkundige en daarna de anesthesist staan op het programma.

Verpleegkundige:
Een bezoekje aan de verpleegkundige lijkt me wat overbodig maar ik ga toch maar. De laatste opname is tenslotte alweer 2 jaar terug en je weet nooit of er in de tussentijd iets veranderd is. Als we geroepen worden herkennen we de verpleegkundige direct. Leo weet zelfs haar naam nog. Niet goed hoor als je elkaar gaat herkennen in een ziekenhuis. We lopen het vooraf ingevulde formulier door en bespreken mijn medicijngebruik. Dat ik nu geen pijnstilling gebruik vindt ze niet verstandig. Ik verweer me door te zeggen dat ik goed wil voelen wat de klachten zijn om voor mijzelf te bepalen hoe erg het is. Haar advies is toch om per dag 4x paracetamol te nemen eventueel aangevuld met diclofenac. Dat kan want ik heb nog genoeg in huis.

foto 1 BMidden in ons gesprek gaat het brandalarm af. Via het omroepsysteem worden we verzocht de afdeling te verlaten en naar buiten te gaan of in de wachtkamer van de radiotherapie te wachten. Ondanks dat het brandalarm hier nooit zomaar afgaat is niemand in paniek en begeven we ons rustig richting radiotherapie. Na korte tijd mogen we allemaal weer terug en vervolgen wij het consult bij de verpleegkundige.

We pakken het gesprek weer op waar we gebleven waren, de factoren die voor spanning en stress zorgen zowel vóór de ingreep als daarna. Ze kijkt nog even in de computer of de opnamedag al bekend is. Nee, dus. Ik sta wel op de wachtlijst en ben volgens haar voor het einde van de maand zeker nog aan de beurt. De behandeling zal volgens haar bestaan uit het onderzoek onder narcose, het nemen van biopten en laserresectie op de tongbasis. De uitleg over de behandeling slaat ze over en omdat wij ook geen vragen meer hebben ronden we het gesprek af. We gaan haar niet zien tijdens mijn opname want ze gaat volgende week met zwangerschapsverlof.

Anesthesist:
7 BDan mogen we nu 1,5 uur gaan zitten wachten op de afspraak bij de anesthesist. Ik meld me vast aan, misschien zijn we dan wat eerder aan de beurt. We nemen de pieper mee en gaan onszelf verwennen met koffie en een saucijzenbroodje. Jammer, we worden niet eerder teruggeroepen.

Deze anesthesist kennen we nog niet maar het is een hele vriendelijke en rustige man. Ook hier geen nieuws onder de zon. Het hartfilmpje voegt volgens hem niets toe en hoeft tegenwoordig niet meer tenzij hier een medische reden voor is. Hij vraagt ook of ik nog vochtklachten in het gezicht heb. Nee, allang niet meer, het was zomaar ineens over. Dat is mooi. Bloedprikken doe ik op de dag van opname. Omdat de laatste keren het zetten van het infuus wat moeilijk ging heeft de anesthesist dat gedaan. Hier is een aantekening van gemaakt. Net als de voorgaande keren zal hij iets tegen de misselijkheid in het infuus doen.

Hindernissen zijn dingen die je ziet als je het doel uit het oog verliest

Klik om verder te lezen op: opname

6 gedachten over “Vooronderzoek

 1. Hoi Marga, had even gemist dat je weer een behandeling krijgt. Spannend. Ja wat medicijnen allemaal niet doen. Daar kom je pas achter als je ze vergeten bent in te nemen. Dat gebeurde mij 2x. Wens je sterkte, want het lijkt mij toch een lastige ingreep. Liefs, Marieke

 2. Dag Marga, Ik wil je ook heel veel sterkte wensen! Ik zie niet altijd over wie de update gaat. Als je eind van de maand geholpen bent kun je misschien toch wel naar Tsjechië in januari. Ik duim voor je!
  Lieve groet, Elly

 3. Sluit me aan bij Elly Sterk….
  op voor de operatie en met 200 %!
  Wij duimen met je mee want die kleine den Engelsman moet je zo snel mogelijk zien!
  Heel veel sterkte meid….en vergeet niet de datum van de operatie door te geven ivm het kaarsje. Ik geloof er nl heilig in!
  Warme groeten ook voor Leo..
  Herman en Manda

 4. Hallo Marga,
  Waarschijnlijk heb je inmiddels al een oproep gehad, Wij wensen je heel veel sterkte en hoop dat je voor de operatie, niet zoveel pijn meer hebt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.