Vooruit met de geit

Donderdag 14-11-2013
imagesCAA2WVZJVooruit met de geit, nog even doorzetten. Het klinkt vast ongeloofwaardig maar nu ik eenmaal weet dat ik geholpen ga worden kan ik bijna niet wachten tot het zover is. Onder het mom van “nu mag het”  of  “nu is mijn gevoel bevestigd” krijg ik steeds meer last van mijn tong, gezicht en oor. Het is net of mijn gezicht in tweeën gesplitst is. De ene kant is normaal en de andere kant doet vervelend. Op advies van de verpleegkundige ben ik ook weer aan de pijnstilling gegaan en dat scheelt stukken.

De vorige behandeling is 2 jaar geleden dus ik besluit om mijn ervaringen van de 1e 3 laserresecties door te lezen. Zo heb ik zelf ook nog wat aan mijn eigen ervaringen. Eigenlijk ben ik er een beetje van geschrokken. Het is wonderlijk dat ik me nu pas realiseer wat deze behandeling precies inhoudt. Weer veel pijn en weer een herstelperiode! Ik weet niet of het me lukt maar ik ben van plan om deze keer iets minder uitgebreid verslag te doen omdat ik deze behandeling al 3x eerder beschreven heb.

63d9eb0f-649d-40a0-8345-55d74c3de6e8[1]Het verschil met de voorgaande keren is dat de plek die weggehaald moet worden achter op de tongbasis zit. De tongbasis is het achterste eenderde gedeelte van de tong. Op de foto kun je zien hoe de arts op de tongbasis kan kijken met behulp van het spiegeltje. Onder narcose kan hij het veel beter onderzoeken. Zelf kan ik de plek dus niet zien maar wel voelen. Ik verwacht daarom dat ik deze keer geen foto’s kan plaatsen van de behandelde plek. Wil je toch een idee krijgen hoe de tong eruit ziet na laserresectie dan kun je de foto’s die bij laserresectie 1 staan bekijken.

Mijn laatste bezoek aan het AVL is alweer een week geleden. De verpleegkundige heeft mij verteld dat ik nog deze maand geopereerd word. Dan wil ik nu zo ondertussen toch wel weten waar ik aan toe ben. Op woensdag is er altijd een overleg waarbij de operaties besproken en gepland worden. Op woensdagmiddag word je dan gebeld om de afspraak te bevestigen. Helaas, geen telefoon gisteren. Leo gaat vandaag voor mij met het opnamebureau bellen om te vragen of er al iets bekend is en jawel hoor.

Ik sta ingepland op donderdag 28 november, één dag voordat we 35 jaar getrouwd zijn. Leuk cadeautje.

Een gelukkig huwelijk is een zaak van geven en nemen: de man geeft en de vrouw neemt.

5 gedachten over “Vooruit met de geit

 1. Heel veel sterkte maar weer. Het houdt niet op, he?
  Nog 2 weken in spanning Wat duurt dat dan lang.
  Lieve groet, Marieke

 2. Duurt best nog lang 28 nov. en als je dan zoveel pijn hebt valt dat niet mee. Wat heftig allemaal weer een behandeling.
  Wij hopen dat dit dan de laatste zal zijn!!! Marga en Leo heel veel sterkte en dikke pakkerd van ons!

 3. Het leek de afgelopen periode zo goed te gaan. Verschrikkelijk dat de terugkerende pijn toch weer foute boel blijkt te zijn. Ik wil je heel veel sterkte toewensen voor de zware tijd die je tegemoet gaat. Veel liefs, Svea
  (P.S.: aangezien ik vandaag 34 jaar getrouwd ben, zal ik je spreuk aan mijn Leo laten lezen: volgens mij kende hij die nog niet.)

 4. Inderdaad nog 2 weken wachten….maar wachten duurt lang.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe en hopen dat alles goed zal gaan zodat je geen pijn meer hebt!

  Dikke kus Herman en Manda

 5. Hallo Marga, zag helaas nu pas dat je weer onder het mes moet gaan.
  Hopelijk is dit de laatste operatie en kunnen ze de tumor compleet wegnemen.
  Heel, héél veel sterkte aan jou en je man Leo toegewenst!

  Lieve groeten,
  Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.