Januari 2020 Controle van de radiotherapeut

In september ‘19 had ik hem voor het laatst gezien. Ondertussen is er met mij veel gebeurd (hersteloperatie)  en is mijn mond/wang behoorlijk veranderd.

Ik kan mijn prothese zonder moeite uitdoen. Hij is daar blij verrast over. Elke dag oefen ik met 6 a 8-9 spatels om extra druk uit te oefenen op mijn linkerwang. Ik ga naar een chiropracter die mijn linkerwang en linkerkant behandelt.

Mijn mondholte ziet er goed schoon uit. Hij noemt dit ongelooflijk, in vergelijking met wat hij ook wel ziet bij anderen. En met zo’n beperkte mondopening vindt hij dit echt goed. Ik maak dit dagelijks schoon met een sponsstokje , (elektrische) tandenborstel, tandenrager en monddouche.
Verder geen pijn en geen droge mond en hij voelt geen alarmerende weefsels in mijn klieren en wang/mond.

Ik kan zo’n beetje alles eten, al is chips een beetje hard, koolzuurhoudende drankjes een beetje veel prik en wijn drink ik vooralsnog zonder alcohol.

Blij naar huis dus en over een half jaar weer een afspraak. Het is nu bijna 20 maanden na afloop van de bestraling.

Overigens ben ik ook onder behandeling van een fysiotherapeut om mijn linkerpols, met groot litteken als gevolg van het wegnemen van weefsel en bloedvat (de donorsite), te mobiliseren.