Week 9 na belichting

Woensdag 05-12-2007
a154[1]De hele dag heb ik binnen gezeten en wat thuiswerk gedaan. Verder niks bijzonders uitgevoerd en toch was het zo weer avond. Normaal gaan we op 5 december altijd even bij mijn ouders op visite. Dit jaar slaan we het over. Het stoppen met de nortrilen leek in eerste instantie erg goed te gaan. Ik ging van 3x daags 1 tablet naar 2x daags 1 tablet. Dit doe ik nu zo’n 2 weken. Nu pas begin ik te merken wat de gevolgen zijn.

a155[1]Het humeur is nog steeds goed hoor maar ik word behoorlijk onrustig en slaap ook slechter. Het is niet leuk al die afkickverschijnselen. En zwarte piet maar lachen Die gaat morgen weer naar huis.

Leer jezelf geloven in jezelf. Niemand anders kan het.

Donderdag 06-12-2007
Zo, de Sint is weer naar Spanje. Tijd voor de kerstman. Als het even kan begin ik zo snel mogelijk na sinterklaas met het tevoorschijn halen van de kerstspullen. Zo ook dit jaar. Ik ga vast beginnen met het versieren van de serre. De serre versieren is niet zoveel werk en snel klaar. Ik heb prachtige verlichte ijspegels voor het raam hangen. Stekker erin en dan kom ik erachter dat een rijtje van 4 het niet doen. Dat is balen maar ik haal ze er niet meer af. De verlichting voor in de voortuin is onvindbaar. Waarschijnlijk is die vorig jaar meteen na de kerst weggegooid. Jammer, dan maar nieuwe kopen.

Steek die ander aan met je glimlach.

Vrijdag 07-12-2007
Stefan heeft vannacht in Amsterdam in een hotel geslapen. Hij heeft vandaag een stand-by dienst op Schiphol. Hij belt of we het leuk vinden om naar het vliegtuig te komen kijken. Daar hoeven we niet over na te denken. De auto mogen we pal voor de deur parkeren. Via de VIP room komen we bij de douane. Er staat een busje te wachten om ons naar het vliegtuig te rijden. Hier kun je als gewone passagier niet komen en het is een aparte ervaring. Alle ruimte in het vliegtuig is optimaal benut. We hebben gezellig een cd-tje opstaan maar een filmpje kijken kan ook. Aan alles is gedacht. Het is een prachtig vliegtuig met allerlei leuke snufjes. We gaan natuurlijk ook nog even de cockpit in. Het is niet groot en we moeten klimmen om in de stoel te komen.

a158[1]              a156[1]

Eenmaal weer thuis ligt er nog wat werk te wachten. De kerstboom heb ik gisteren al tevoorschijn gehaald dus die is vandaag aan de beurt. Net als vorig jaar zie ik er als een berg tegenop maar ga toch aan de gang. De boom in elkaar zetten en dan de lampjes erin doen is het ergste. Hoe is het mogelijk dat ik dit ooit leuk gevonden heb. De versiering erin hangen is snel gebeurd. Dit jaar heb ik voor het eerst in jaren geen witte maar rode versiering in de boom. Is weer eens wat anders.

Concentreer jezelf even op je favoriete memoires.

Zaterdag 08-12-2007
Ik heb weer slecht en onrustig geslapen en voel me niet goed. Ik weet waar het van komt. Misschien moet ik toch maar weer gewoon de nortrilen in gaan nemen. Ik praat erover met Leo en die vindt het een goed idee. Je bekijkt het ook helemaal verkeerd zegt hij. Je wilt ervan af omdat het verslavend werkt. Het is beter om te accepteren dat je het gewoon nodig hebt dan hoef je ook niet te stoppen.

a159[1]Ik stap dus weer over op 3x daags en hoop dat de nortrilen snel zijn werk weer doet zodat we gezellig de feestdagen ingaan. Vanmiddag gaan we boodschappen doen in het winkelcentrum hier. Het is vreselijk druk maar ook gezellig. Vanavond een avondje tv kijken. Ik ben te onrustig om te blijven zitten en loop irritant te doen.

Leid je leven zoals in je dromen. Wie zegt dat dat niet kan?

Zondag 09-12-2007
Na een goede nachtrust ben ik er mooi op tijd uit. Leo slaapt nog en ik maak hem niet wakker. Eindelijk heb ik eens de energie en zin om wat te doen en ga ik vol goede moed de keuken schoonmaken. Tegen de tijd dat Leo beneden komt ben ik net klaar. Mensen denken vaak dat als je zolang thuis bent dat je dan ook allerlei achterstallige klusjes doet. Dat is niet zo. Ik heb nog heel veel klusjes liggen die ik nog wil doen. Helaas kan ik mezelf er niet toe zetten.

Praat met gelukkige mensen. Ze raken je op de goede plek.

Maandag 10-12-2007
a160[1]Ik heb afgesproken om rond 12 uur op mijn werk te zijn. Er is vanmiddag uitleg in Purmerend over het rooster systeem dat daar gebruikt wordt. Ik kan met een collega meerijden dus dat valt mee. Het is erg interessant maar na afloop heb ik het helemaal gehad.

Als we weer terug in Alkmaar zijn ga ik meteen even langs mijn vader in het MCA. Leo komt me daar ophalen. Na het eten ga ik heerlijk een uurtje plat.

Laat op tijd wat hooi van je vork vallen, voor het te laat is.

Dinsdag 11-12-2007
Vanmiddag hebben we een gesprekje met de arts van mijn vader. De uitslag van het laatste onderzoek is binnen. We zijn blij dat we nu weten waar de koorts vandaan komt. Het duurt zeker nog wel een week voor hij weer naar huis mag. Vanaf afgelopen zaterdag zit ik weer op de oude dosering nortrilen. Ik merk er alleen nog niets van. De onrust is er nog steeds en het humeur wordt er ook niet beter op.

De tong is nog steeds gevoelig maar pijnstillers heb ik niet meer nodig. Medisch gezien is er dan ook eindelijk eens geen nieuws deze week.

a161[1]

Alle kaarten die ik ontvangen heb staan nog beneden. Het wordt nu tijd om dat maar eens op te ruimen. Ik zal alle kaarten in een boek plakken dan kan ik altijd nog eens teruglezen als ik daar behoefte aan heb. Maar zoals beloofd eerst een foto om een indruk te krijgen van alle post.

a635[1]

Leer onophoudelijk, zodat het leven interessant blijft.

4 gedachten over “Week 9 na belichting

 1. Hallo Leo en Marga…op het antwoord van jou vraag zaten we allemaal te wachten:
  “Kunt u zien of alles nu echt weg is? Aan de buitenkant ziet alles er prima uit. Wat in de tong gebeurd is natuurlijk niet te zien maar het lijkt erop dat alles weg is.”
  Dit is toch geweldig nieuws, hoera voorlopig van harte gefeliciteerd!
  Het is een grote verdienste van jezelf en Leo, wees er maar heel erg trots op!
  Hele fijne feestdagen toegewenst vanuit Nieuwe Diep.
  Herman en Manda

 2. Goedemorgen tante Marga,

  Kwam weer even lang en ben weer “bij”!

  Wat een positieve berichten allemaal…behalve je vader dan.

  Zit met ingehouden adem je verhalen te lezen, die merk ik altijd pas achteraf, want als ik klaar ben met lezen, dan “zucht/puf/adem” ik daarna pas uit!! hihi!

  Fijn weekend en sterkte met je vader.

 3. HOI MARGA EN LEO.WE HEBBEN ALLES WEER EVEN DOORGELEZEN,MAAR DAT NU MET JE VADER DAT IS OOK WEER ZORGELIJK HE!WE HOPEN DAT HET WEER GAUW BETER MET HEM ZAL GAAN!DIT WORDT ALLEMAAL EEN BEETJE TE VEEL HE{TWEE BEETJES}HOPELIJK KUNNEN JULLIE DIT SAMEN OOK WEER AAN,EN DENK OOK HEEL GOED AAN JE ZELF HE!!!!WIJ WENSEN JULLIE ALLE STERKTE,KRACHT EN LIEFS TOE.
  XXXXXXXXXXX MIEK EN JAN.

 4. hoi marga en leo hier klein berichtje van ons ik hoef niet vragen hoe het met julli gaatik weet het antwoord al altijd goed wij hebben een klein beetje de griep gehad als wij even de tijd hebben komen wij niet langs maar even binnen een koppie doen veel liefs leo en corry ottens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.