Week 11 na belichting

Woensdag 19-12-2007
Een nieuwe week met nieuwe kansen. Ik moet me ertoe dwingen om alles positief te blijven bekijken. Vaak gaat me dat goed af maar nu even niet. De opmerking die ik maandag tijdens het gesprek heb gekregen zit me behoorlijk hoog. Je kunt geen continuïteit waarborgen. Ik vraag me af of er mensen bestaan die dit wel kunnen als het over gezondheid gaat.

a171[1]En dan moet ik ook nog naar de bedrijfsarts vandaag. De afspraak is om 13.00 uur. We zijn ruim op tijd. Voor het eerst valt het consult me heel erg mee.

De arts is erg positief en zegt er vanuit te gaan dat ik binnen 3 maanden mijn functie weer goed kan vervullen. Uit ervaring weet hij te melden dat het autorijden dan ook wel weer zal gaan. Hij vindt het niet zo gek dat ik op dit moment niet durf te rijden. We spreken af dat ik in januari weer aan de slag ga voor 3 x 4 uur per week.

Na het bezoek gaan we nog even langs de EAD, langs HRM, en langs de directrice. De laatste heeft een speciale fles champagne voor mij klaar staan. Het schijnt een hele dure te zijn die verkocht wordt in een goudkleurige fles met daarom heen een zwarte hoes. Deze fles was ik nog tegoed. Ooit heeft zij gezegd wie stopt met roken en het een jaar volhoud krijgt van mij een fles champagne. Het is natuurlijk een erg leuke attentie maar of ik het in dit geval verdiend heb weet ik niet. Het is slikken of stikken. Toch wil ze graag dat ik de champagne aanpak en zegt erbij dat het ondanks alles toch een prestatie is. Het zal wel en ik voel me een beetje gevleid. Aan het eind van de middag ontvang ik een leuke tip over een andere baan. Ik stuur deze door naar onze afdeling HRM.

Reis in je hoofd ver van hier en richt je op je bestemming.

Donderdag 20-12-2007
Wat zit een mens toch raar in elkaar. Volgens mij heb ik geen last van stress of iets dergelijks. Toch gebruik ik al weer een aantal dagen het elocon vet en de koelzalf voor op mijn arm. Ik ben alweer een paar keer wakker geworden van de jeuk en heb mijn arm weer stuk gekrabd. Raar dat dit nu ook zomaar weer op komt zetten. Natuurlijk maak ik me zorgen over mijn gezondheid en over mijn baan maar voor mijn gevoel heb ik het aardig onder controle. Nou ja, misschien iets minder goed dan ik zelf denk.

a172[1]Ik word gebeld door mijn leidinggevende. Morgen worden voor de laatste keer de salarissen betaald vanaf de oude locatie. Daarom wordt mijn collega in het zonnetje gezet. Er zijn wat hapjes en er is een aardigheidje gekocht. Ik weet het wel, de een zijn dood is de ander zijn brood maar ik heb geen zin om daar bij te zijn. Eigenlijk vind ik het een directe belediging aan mijn adres. Als ik niet ziek was geweest hadden we nog steeds de kar met zijn tweeën getrokken.

Vanmiddag is er ook een hapje en een drankje en kunnen de kerstpakketten worden opgehaald. Voor mij is de lol eraf dus blijven we lekker thuis. Ik baal van alle vervelende dingen. Ik heb helemaal geen zin om me druk te moeten maken over allerlei zaken en wil gewoon weer de oude zijn. Helaas wordt daar niet naar gevraagd.

Een nutteloos leven is als een vroeg overlijden.

Vrijdag 21-12-2007
Voor mijn doen ben ik vroeg opgestaan. Ik heb nog geen reactie van HRM ontvangen dus bel ik zelf maar even. Omdat ik op dit moment zelf niet in de gelegenheid ben om te solliciteren gaat HRM onderhandelen. Ik ben heel benieuwd of hier iets uitkomt.

a173[1]Het heeft lekker gevroren en alles ziet wit buiten. Aan de dakrand van het tuinhuisje hangen ijspegels. Zou de jeugd dan eindelijk kunnen schaatsen dit jaar? We gaan op visite en moeten daar best een stuk voor rijden. De rit is prachtig, alles ziet wit. Vooral de bomen met al dat rijp erop zijn prachtig om te zien. Het is wel wat mistig maar dat maakt het geheel wel spannend.

Begin elke ochtend met de draai die je gaat vinden in je dag.

Zaterdag 22-12-2007
Na de boodschappen gaan we weer even naar Alkmaar. Mijn vader ligt nog steeds op bed en er zit geen vooruitgang in. Mijn moeder pakt hem wel aan hoor. Hij wilde eerst in bed blijven toen we er waren maar hij moest eruit komen.

a174[1]Als we weg gaan halen we bij de receptie meteen de kerstpakketten op. Leo doet wat vrijwilligerswerk en krijgt ook een pakket. Ik moet toegeven, het is een heel mooi pakket dit jaar.

Wees buigzaam als het gras dat door de wind gaat liggen.

Zondag 23-12-2007
Ik sta redelijk op tijd op en heb lekker het rijk alleen. Ik rommel wat, drink op mijn gemakje koffie en maak de lasagna voor vanavond vast klaar. Vanmiddag krijgen we visite en Stefan komt voor een paar dagen thuis.

 a177[1]a175[1] a177[1]a175[1] a177[1]

Alle kerstcadeautjes liggen onder de boom. Het is weer gigantisch uit de hand gelopen dit jaar. Ik ben niet helemaal in mijn hum. Dat kan gezellig worden vandaag. De visite heeft me aardig afgeleid en het is uiteindelijk een hele gezellige dag en avond geworden.

Wees moedig, want wie waagt, die wint.

Maandag 24-12-2007
a178[1]We moeten de meeste boodschappen nog doen. Nu maar hopen dat niet alles op is. Het valt reuze mee. Geld pinnen—niemand voor me, visboer—1 persoon voor mij, notenkraam—direct aan de beurt en als laatste de supermarkt—1 persoon voor ons bij de kassa. Dan nog even het laatste kerstcadeautje kopen en binnen 1,5 uur zijn we weer thuis. Echt super. Ik voel me niet echt lekker en ben moe. Zo eerst maar even een uurtje liggen.

a179[1]Het is inmiddels traditie dat we op kerstavond een spelletje “mens erger je niet” spelen. Ieder poppetje dat binnen is, of het getal 6 op de dobbelsteen is goed voor een cadeautje. Zo word je allemaal weer een beetje kind. Iedereen is bijzonder goed geslaagd met het kopen van de cadeautjes. Leo en ik hebben voor elkaar precies hetzelfde cadeau gekocht. Dat wordt dus ruilen na de kerst.

Doe wat meer je best voor de doelen waar je nog ver van verwijderd bent.

Dinsdag 1e kerstdag
a180[1]We haasten ons niet vandaag. Redelijk op tijd staan we op en drinken op ons gemakje de koffiepot leeg. We doen het helemaal anders vandaag. Het ontbijt slaan we over maar als we allemaal in de kleren zijn staat er een uitgebreide brunch op tafel. Perfect.

We hebben geen zin om de deur uit te gaan dus dat doen we dan ook niet. Met zijn drieën zitten we in de hobbykamer boven. Ik werk wat aan mijn site en doe een spelletje. Leo en Stefan zitten samen achter de pc om de verbinding met de server in Utrecht te herstellen. Iedereen blij. We gaan niet eens naar beneden voor de koffie maar drinken het boven op. Wat een familie hé, zet ze achter de pc en je hoort ze niet meer.

Het uitgebreide kerstdiner of gourmet slaan we ook over. Ik heb een heerlijke zalm- en krabsalade gemaakt. Verder een schotel met alle soorten vis die je maar kunt bedenken. Nu het op tafel staat zie ik het al. Dat wordt 3 dagen vis eten.

Zonder geluk vaart niemand wel.

3 gedachten over “Week 11 na belichting

 1. Hoi Marga, wat een leuke kaart op je site!
  We hopen gauw weer eens langs te komen,
  maar we gaan nog ff door om de kamer ‘ kerst’klaar te krijgen.
  Groetjes en tot gauw.

 2. Hoi Leo en Marga.
  Ik lees nu weer dat jullie dinsdag weer naar Amsterdam zijn geweest!Dat is toch ook weer spannend!!en dan bel ik dinsdagavond omdat er wat is met mijn computer.En evengoed maakt Leo hier weer tijd voor,en komt hem donderdag weer terug brengen,o..o..wat vindt ik dit……ja wat moet ik hier op zeggen!
  Ze zeggen toch ook….alles in lief en leed delen!!!Dat doen jullie zeker!!!heel veel liefs en kracht toegewenst van ons!Groet van Miek en Jan.

 3. Heb weer eens even bijgelezen, maar krijg natuurlijk regelmatig een update van Stefan. Dat was wel weer even spannend, een plekje terug op de tong. Hopelijk blijft het bij irritatie en zal het beschermkapje in de mond over het gebit goed zn werk gaan doen. Geniet van de feestdagen, heb gehoord dat jullie vandaag al heerlijk gebruncht hebben!

  Liefs, Cathelijne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.