Vragen, vragen, vragen

a265[1]Zaterdag 22-03-2008
Er worden mij veel vragen gesteld over de komende behandeling. Jammer genoeg kan ik het meeste niet beantwoorden om de doodeenvoudige reden dat ik het ook niet weet. Zelfs de specialisten kunnen niet alles voorspellen. Garantie tot aan de deur denk ik.

Enkele voorbeelden:

V: Groeit je tong weer aan daar waar het weggesneden is?
A: Voor zover ik weet niet maar ik zal het nog even navragen.

V: Hoe weten ze nu of er genoeg weggehaald is en er niets is blijven zitten?
A: Er wordt altijd ook wat gezond weefsel om de plek heen weggesneden. Alles wat weggesneden is wordt onderzocht. Een dag of 10 na de operatie is de eerste controle afspraak. Dan hoor ik ook de uitslag van het weggesneden weefsel.

V: Kun je na de operatie weer gewoon eten en drinken?
A: Vlak na de operatie zal dat niet gaan. Het is afhankelijk van de grootte van de wond en hoe snel de wond geneest. Als alles verloopt volgens planning verwacht ik in ieder geval geen problemen op langere termijn.

V: Kun je na de operatie weer gewoon praten?
A: Ja. Er is een kans op een spraakgebrek maar in dat geval zou logopedie kunnen helpen.

V: Hoeveel kans is er dat het weer terug komt?
A: Ik ga ervan uit dat alles weggehaald wordt. Helaas schijnt deze vorm nogal hardnekkig te zijn dus de kans dat het terugkomt is wel degelijk aanwezig.

V: Moet je na de operatie nog bestraald worden?
A: Zoals het er nu voor staat is dit niet te verwachten.

Zelf denk ik dat de operatie wel zal meevallen omdat er niet zo veel weggesneden hoeft te worden. Misschien denk ik er iets te makkelijk over maar dat merken we vanzelf wel. Ik heb gezocht op internet maar ik kan geen informatie vinden van iemand die iets soortgelijks heeft gehad. Jammer want ik zou graag meer willen weten over wat me te wachten staat zodat ik me ook beter kan voorbereiden.

a266[1]Dus lieve mensen, als er iemand is die mij meer kan vertellen over de operatie en de eventuele gevolgen dan hoor ik dat graag. Je kunt me mailen, een stukje in het gastenboek schrijven of nog beter…. jouw verhaal vertellen onder het hoofdstuk lotgenoten. Ik hoop op reactie.

Beter een ons geluk dan een pond wijsheid.

Dinsdag 25-03-2008
Een leuke anekdote……
Toen Stefan jaren terug aan zijn vervolgopleiding begon moesten er heel veel contracten worden getekend. Avonden lang heb ik die dingen uit zitten pluizen om toch vooral niet belazerd te worden. Mijn voorgaande werkgever vond deze materie ook erg interessant dus ook hij boog zich erover. Vragen, vragen, vragen, Marga hield maar niet op.

a268[1]Op een gegeven moment kreeg ik gekscherend de volgende opmerking naar mijn hoofd geslingerd: “Eén gek kan meer vragen stellen dan honderd wijzen kunnen beantwoorden”. En weet je wat? Hij heeft gelijk gehad.

De moraal van dit verhaal……
Ook hier gaat dit gezegde weer op. We weten wat we weten moeten en wachten rustig af op wat komen gaat.

Slechts de opmerkzame zoeker vindt het geluk.

2 gedachten over “Vragen, vragen, vragen

  1. Nou Marga op naar de volgende stap. Gelukkig geen PDT dat is erg fijn voor je. Doch een operatie is ook niet gemakkelijk maar met de hulp van Leo en Stefan zal het je zeker lukken!
    Fijn hé als je een gezin hebt met zo’n heerlijk stevige band.
    Heel veel sterkte toe gewenst van Herman en Manda

  2. Marga Leo en Stefan,ik wil jullie heel veel sterkte wensen,met de komende operatie en het herstel hiervan.Je hebt hier een heel boeiend verslag neergezet,die ik met heel wisselende emoties heb gelezen.Heel veel respect voor de wijze waarop jullie dit opgepakt hebben.Hartelijke groeten,en ik lees natuurlijk het vervolg,en hoop van harte dat die heel positief mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.