De aanvraag voor de second opinion

Vrijdag 17-10-2014
Er is al heel wat in gang gezet zo ondertussen en mijn hoofd loopt over. Ik ben er nog niet helemaal doorheen maar ik heb toch maar vast voor de komende 3 maanden mijn medicijnen besteld. Dan heb ik daar voorlopig geen omkijken meer naar en kan ik het schrappen van mijn to do lijstje.

Als we naar Tsjechië gaan voor de second opinion wil Leo met de auto heen en weer. Desnoods zeggen we de afspraken die in het AVL staan gewoon af. Ik vind het nogal wat om alleen voor de second opinion 2x zo’n kleine 1000 kilometer te rijden. Ik heb de oplossing voor handen.

Weet je wat, we kunnen proberen of ik heen kan als Stefan zijn vrije dagen heeft. Dan ga ik gewoon alleen met het vliegtuig heen en weer. Als Stefan me dan van het vliegveld in Praag kan halen en met mij mee wil gaan naar het ziekenhuis dan vind ik het prima. Oh nee, geen sprake van. Ik laat je daar niet alleen naar toe gaan zegt Leo. Nou, ik ben een grote meid hoor, dat red ik wel. Het scheelt een hoop tijd en als ik alleen met het vliegtuig ga scheelt dat ook nog eens een ook hoop geld.

images (1)De post! Zo, dat is snel. De indicatie cq doorverwijzing ligt al in de bus. In het Engels dat wel maar het is een keurige brief. Werk aan de winkel dus. Ik scan de brief en Leo heeft ondertussen contact met Stefan zijn vrouw Katka. Op de website hebben we gelezen dat ze bij een aanvraag voor een second opinion binnen 48 uur een reactie proberen te geven. Maarja, het is vrijdagmiddag dus dat gaat vast niet lukken.

Hoewel de bestralingsarts het al verteld had schrik ik toch nog een beetje als ik lees wat hij geschreven heeft. Het is dus echt waar en het gaat echt over mij, mijn naam en geboortedatum staan erop.  Er staat in vanaf wanneer ik onder behandeling ben, welke behandelingen ik heb gehad en wat het behandelplan is. De tong zal van de holte van de oroparyngeal (wat dat ook moge zijn) over de hele lengte aan de rechterkant tot aan het midden van de tong bestraald gaan worden. Dat is inderdaad een groot gebied.

Een-goede-motivatiebrief-schrijven-300x219Leo neemt meteen contact op met Katka om de aanvraag in te dienen. Zij vult het aanvraagformulier in, stuurt de verwijzing door en schrijft als toelichting een motivatiebrief. Per direct ontvangt ze een automatische email dat de aanvraag ontvangen is en dat er zo snel mogelijk contact met haar/mij wordt opgenomen. De familie werkt als een geoliede machine, daar ben ik best trots op. Nu maar afwachten.

Het krachtigste principe van groei is de menselijke keuze.
George Eliot

6 gedachten over “De aanvraag voor de second opinion

 1. jeetje Marga, wat komt er verschrikkelijk veel over je heen en wat een ontzettend moeilijke keuze moet je maken.
  Wel heel fijn dat je alle medewerking krijgt en dat je heel veel steun hebt aan Leo, Stefan en Katka.
  Heeeeeel veel sterkte en wijsheid en een dikke kus,
  Jetske en Jan

 2. Ja, gelukkig helpen ze waar ze kunnen. De radioloog houdt natuurlijk liever zijn klantjes binnen maar hij staat er niet negatief tegenover. Ik hoorde lotgenoten wel eens zeggen dat ze in een rollercoaster terecht zijn gekomen maar zo voelt het echt. Groetjes, xxx

 3. Het is niet niks waar jullie allemaal door heen moeten.
  We hopen dat de bevindingen en de ervaringen die ze in Tjechië hebben iets positiefs voor jullie zal betekenen.
  We hopen met jullie mee.
  John en Ans

  • Tsjechië valt af. Ze hebben geen ervaring met een behandeling van de tong. Stefan heeft ook bij andere klinieken informatie opgevraagd dus het blijft nog even spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.