Geduld, geduld en nog eens geduld

Maandag 20-10-2014
IMG_0767We zitten aan tafel aan de koffie. We zijn allebei wat onrustig. Leo, leg jij alles klaar wat mee moet waar een stekker aan zit? Als we wel weg moeten zit de kans erin dat we meteen voor langere tijd weg gaan. Stel dat we halsoverkop weg gaan en je moet alles nog klaar leggen dan vergeten we vast de helft. Het is best wel veel wat we aan apparaten en laders mee willen nemen. Ja, daar had ik nog niet aan gedacht. Dat ga ik doen zegt Leo.

En dan moeten ook alvast de fietsen naar de serre en de tuintafel moet weer aan de schutting vast zodat die niet in het water kan waaien als we er niet zijn. In een voorgaande vakantie heeft de buurman een van onze tuinstoelen uit het water moeten vissen. Dat willen we hem niet nog een keer aandoen dus de stoelen worden netjes in het schuurtje opgeslagen.

Er breekt een vleugeltje af van Leo zijn bril. Hup, naar Middenwaard dan maar. Ga ik meteen even naar het Kruidvat om de huisapotheek aan te vullen en een flesje Kamillosan te halen om te spoelen. De markt is aan de beurt voor het bekende patatje en bij de visboer halen we een makreeltje voor op brood vanavond.

IMG_0769Ow, en ik moet het lijstje van de laatste verjaardag van mijn moeder opzoeken. Het is zo 18 november. Ik kan hetzelfde bestellen als de vorige keer toen ze het ook op de plaza vierde. Dit keer zal ik niet vergeten om ook een kapstok te bestellen. Vorig jaar lagen alle jassen over de stoelen, dat was jammer. Ik zet ook alvast de e-mail klaar die ik naar de familie stuur.

Eigenlijk ben ik doodmoe. Ik ben nog aan het herstellen van de laatste behandeling maar dat is helemaal naar de achtergrond verdrongen. Ik praat meer dan goed voor me is, mijn keel is nog niet geheel pijnvrij en ik wil nog van alles doen. Het kan nog wel eens lang duren voordat er weer rust in de tent is hier.

Geduld is liefde, die in een moeilijke situatie tot uitdrukking komt.
D.Pryse

Dinsdag 21-10-2014
Afb._Smiths_Nibb-it_Sticks_22_gram_Na de laatste behandeling zijn er weer heel wat kilootjes verloren gegaan. Geen nood, ik doe mijn uiterste best om die er weer zo snel mogelijk aan te eten. Het heeft geen zin om nu op de calorieën te letten want dat ik straks ga afvallen is wel duidelijk. De lekkerste stamppotten komen op tafel en ik doe mijn uiterste best om iedere avond een zak Nibbit leeg te eten, eventueel aangevuld met een lekker stukje kaas of worst. Nou, als dat niet iets is om jaloers op te zijn dan weet ik het niet meer.

Het wordt een spannende dag want ik verwacht nu toch wel een reactie uit Praag. Mijn leidinggevende op mijn werk is inmiddels ook van alle plannen op de hoogte. Straks moet ik naar de bedrijfsarts en dan zal ik het er ook met haar over hebben. Bah, wat een geregel allemaal.

Als we terug in de auto zitten belt Stefan. Katka is net gebeld door het ziekenhuis. Ze gaan de aanvraag bespreken en beoordelen. Morgenmiddag hoor ik of het zin heeft om naar Tsjechië te komen. Ojee, als we maar geen heimwee krijgen. Leo ziet er net als ik ook wel wat tegenop. We zitten straks toch in een vreemd land. Leo moet de tent draaiende houden als ik ziek ben. Het ziekenhuis bemiddelt ook in woonruimte maar we kunnen zelf ook een gemeubileerd appartementje zoeken. Dat is van latere zorg.

foto 3We hebben een nichtje met haar vriend bereid gevonden om hier te komen wonen als we weg zijn. Dat is een veilig idee want je hoort zoveel rare verhalen tegenwoordig. Dan ga ik nu de warmere kleren uitzoeken en wassen. Het kan erg koud zijn in Tsjechie weten we uit ervaring.  Ook weer klaar! Leo gaat nog even langs de garage voor een klein mankementje aan de auto. Op een kleinigheidje na is alles zo voorbereid dat we snel weg kunnen.

Niets kalmeert zozeer als een genomen besluit.
De Talleyrand

 

6 gedachten over “Geduld, geduld en nog eens geduld

 1. Pfff idd weer heel spannend en onrustig Begrijp dat als jullie gaan t dan voor langere tijd is?
  We denken aan jullie en leven mee.
  Gr Tom en Alette

  • Ja. In eerste instantie gaan we heen om te laten beoordelen of ik voor protonentherapie in aanmerking kom. Als dat zo is hoop ik dat dat snel kan want dan blijven we in Tsjechië tot de behandeling klaar is. Hoe lang dat precies gaat duren weet ik nog niet.

 2. Lang heb ik niet meer gereageerd op je site maar nu wil ik wel even kwijt dat ik enorm veel bewondering voor jullie heb, jullie doorzettingsvermogen, jullie energie om te kijken of er alternatieven voor een behandeling zijn.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat de zo gewenste behandeling in Tsjechie door kunnen gaan !

 3. Hoi Ina, wat leuk om wat van je te horen. We zitten er midden in en moeten wel door gaan. Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen want dat lijkt me vreselijk. Ik denk nog vaak aan je en hoop dat het met je mond goed gaat. Liefs, Marga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.